Autobuzul turistic din Brașov trage pe dreapta. Turul orașului, făcut în 2022 cu zeci de mii de călători

0
Publicat:

Cât timp este suficient de cald, la Brașov circulă un autobuz supraetajat, descoperit. Acesta trece pe la principalele obiective turistice și puncte de interes ale orașului

Autobuzul turistic din Brașov FOTO Primăria Brașov
Autobuzul turistic din Brașov FOTO Primăria Brașov

Autobuzul etajat și-a încheiat misiunea în acest an. Vehiculul a transportat în sezonul cald zeci de mii de turiști și chiar localnici care au vrut să facă un tur prin Centrul Istoric al Brașovului, până în Poiana Brașov și să poată vizita toate locurile importante de pe traseu.

Duminică, 2 octombrie, a fost ultima zi din acest an în care vă puteați plimba cu autobuzul etajat, de pe linia 20 Barat. Conducerea RAT Brașov a decis să suspende acest serviciu din cauza temperaturilor în scădere și a gradului tot mai redus de solicitări.

„Autobuzul etajat, cu indicativul 20 Barat, care acoperea distanțele între Livada Poștei, Piața Unirii, zona Primăriei Brașov, Biserica Bartolomeu, iar apoi urca pe Drumul Poienii, nu va mai circula în acest an, dar putem spune că proiectul s-a bucurat de un real succes, în condițiile în care doar în luna septembrie până în data de 25, s-au plimbat pe acest traseu aproape 3.500 de pasageri”, a precizat Silviu Ștefan, purtătorul de cuvânt al RATBV SA.

Autobuzul are două niveluri, iar cel de deasupra este descoperit, astfel că, în sezonul cald, este o modalitate excelentă pentru turiști de a se bucura de priveliștile deosebite pe care le oferă Brașovul, îndeosebi de pe Drumul de Poiană.

Cea mai avantajoasă modalitate de plată, în special pentru turiști, este abonamentul zilnic, de 12 lei, care le permite acestora să coboare la fiecare stație și să viziteze zona respectivă, după care să se urce, din nou, în autobuzul etajat.

Între locurile vizitate de pe traseu se numără Poarta Șchei, Poarta Ecaterinei, Piața Sfatului (cu Biserica Neagră și Casa Sfatului), Turnul Alb, Turnul Negru și Belvedere, locul de pe Drumul de Poiană din care se vede orașul foarte bine, de la înălțime.

Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite