Retrogradarea FC Brașov a adus primarul și suporterii la aceeași masă, ca să formeze o singură echipă

0
Publicat:

După ce FC Brașov SR nu a obținut licența pentru liga secundă, primarul Allen Coliban a decis să retragă echipa din campionat și să reia discuțiile cu suporterii pentru formarea unei echipe unice.

Galeria echipei FC Brașov FOTO SR Brașov
Galeria echipei FC Brașov FOTO SR Brașov

„Orice șut în fund e un pas înainte”, pare să fi spus Allen Coliban, dypă retrogradarea FC Brașov. După ce, în urmă cu doi ani, nu a ajuns la o înțelegere cu suporterii echipei de fotbal din oraș care formaseră un club ce își dorea să fie continuatorul echipei FC Brașov, primarul Allen Coliban a redeschis discuțiile cu aceștia cu scopul de a crea o singură echipă.

FC Brașov Steagu Renaște, echipa înființată de municipalitate, care a primit palmaresul cumpărat de Primărie de la fostul patron al FC Brașov, Ioan Neculaie, nu a obținut licența să joace în Liga a II-a. Astfel, echipa a fost înscrisă în Liga a III-a, însă aici evoluează și SR Brașov, formația suporterilor.

Edilul a văzut retrogradarea echipei ca pe o oportunitate în reluarea negocierilor pentru ca Brașovul să aibă o singură echipă care să se numească FC Brașov, iar culorile clubului să fie galben și negru, așa cum se întâmpla cu formația de la poalele Tâmpei din perioada comunistă și până la faliment.

Primăria Municipiului Brașov, deținătoarea brandului FC Brașov, și echipa suporterilor brașoveni, SR Brașov, înființată în vara anului 2017 pentru a duce mai departe tradiția stegară, au ajuns la un acord de colaborare în privința desfășurării activității clubului în sezonul 2023-2024”, a anunțat clubul brașovean patronat de suporteri.

Primul pas este reprezentat de retragerea din campionatul Ligii a III-a a echipei de seniori a FC Brașov - Steagul Renaște, activitatea clubului urmând să se desfășoare în sezonul 2023-2024 exclusiv la nivel de copii și juniori.

Primarul și suporterii vor lucra în săptămânile care urmează la definitivarea unui buget comun, cât mai realist pentru cerințele Ligii a 3-a și pentru continuarea, consolidarea și dezvoltarea Academiei FC Brașov, în care implicarea suporterilor să fie în continuare unul dintre pilonii proiectului, reflectând natura de club al comunității.

Proiectul care reunește năzuințele și resursele comunității pentru revigorarea fotbalului brașovean se numește „Un oraș, o echipă”. Este momentul să reunim toate elementele necesare unei construcții solide (brand, suporteri, finanțare, academie, infrastructură) într-un singur club, care să continue istoria și tradiția FC Brașov. Am încredere că acordul dintre cele două cluburi are puterea de a aduna în jurul proiectului toată suflarea stegară și voi solicita Consiliului Local susținerea acestuia”, a declarat primarul Allen Coliban.

Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite