Vineri se va circula intermitent pe Transfăgărăşan. Timp de o lună şi jumătate vor fi restricţii şi pe DN7

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Foto: Salvamont Argeş
Foto: Salvamont Argeş

Vineri, traficul pe DN 7C – Transfăgărăşan se va desfăşura intermitent pe sectorul de drum curpins între hotelul Capra şi intrarea în tunelul Bâlea. În plus, de săptămâna viitoare, timp de o lună şi jumătate, vor fi restricţii de tonaj pe DN7.

.

În ziua de vineri (1 octombrie 2021) între orele 07:00 – 19:00, pe DN 7C – Transfăgărăşan, vor fi impuse restricţii temporare de circulaţie, pe sectorul cuprins între km 108+000 (hotel Capra) şi km 116+804 (intrare tunel Bâlea).

"Mai precis, restricţiile vor fi aplicate intermitent, cu intervale de 10 minute filmare, 10 minute eliberare trafic, pentru filmarea unor secvenţe într-un film artistic", precizează IPJ Argeş.

Restricţii pe DN7

Având în vedere efectuarea lucrărilor de consolidare rambleu şi refacere parte carosabilă, ce se desfăşoară pe DN 7, pe raza localităţii Cotmeana, judeţul Argeş, adiacent poziţiilor km. 143+600 - 144+600 (între ieşirea din satul Linteşti şi ,,Zona Verde”), în condiţii de intensitate a traficului rutier pe drumul naţional DN 7, pentru perioada 04 octombrie 2021 - 17 noiembrie 2021, a fost aprobată impunerea unei restrictii de tonaj pentru circulaţia autovehiculelor cu masa totala maximă admisă - M.T.M.A.- mai mare de 7,5 tone, pentru DN 7 Cotmeana, pe sectorul cuprins între cele două poziţii sus-menţionate.

Pe perioada executării lucrărilor, pentru autovehiculele cu masa totala mai mare de 7,5 tone se recomandă următoarele rute ocolitoare: 

I. Sensul Bucureşti-Rm.Vâlcea: 

 - Autostrada A 1, km.106 nod rutier intersecţie cu DN 65B km.7+500 - DN 65B km.0+000 intersecţie cu DN 65 km.115+020;

II. Sensul Piteşti-Rm.Vâlcea:

- DN 65  Piteşti-Slatina-Ganeasa km.42+450 intersecţie cu DN 64 Drăgăşani-Rm.Vâlcea.

III. Sensul Rm.Vâlcea-Piteşti:

- DN 7 km.170+760 intersecţie cu DN 67 - DN 67 km.194+ 500 intersecţie cu DN 64 (Drăgăşani) - intersecţie DN 65 km.34 Găneasa-Slatina-Piteşti.

Recomandări

Conducătorii auto sunt rugaţi să respecte restricţiile de circulaţie şi semnalizarea rutieră temporară.

Totodată, pentru prevenirea producerii evenimentelor rutiere pe fondul condiţiilor de trafic aglomerat, recomandăm conducătorilor auto să îşi păstreze calmul, să nu uite de politeţea rutieră, să respecte indicaţiile poliţiştilor rutieri şi ale organizatorilor şi să nu blocheze intersecţiile.

"Pe timpul călătoriei cu autovehiculul, recomandăm şoferilor să circule cu viteză redusă, adaptată condiţiilor meteo-rutiere, să păstreze distanţa de siguranţă în mers, pentru a putea opri în siguranţă şi să nu se angajeze în depăşirea coloanelor de autovehicule sau efectuarea unor manevre riscante în trafic. 

Informaţii actualizate despre situaţia traficului găsiţi pe siteul oficial al Poliţiei Române, la secţiunea Infotrafic: https://www.politiaromana.ro/ro/info-trafic - vă recomandăm să verificaţi starea traseului pe care urmează să îl parcurgeţi, înainte de a pleca la drum", precizează IPJ Argeş.

Vă recomandăm să mai citiţi:

„O fi de la încălzirea globală”. Reacţia Salvamont Argeş după ce un american echipat sumar a fost găsit ghemuit în cort, în Custura Sărăţii

Dosare penale deschise în Argeş pentru exploatarea ilegală a agregatelor minerale

Piteşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite