Razie nocturnă printre taximetrişti, de la Protecţia Consumatorului

0
0
Comisarii de la Protecţia Consumatorului au găsit numeroase probleme în activitatea taximetriştilor FOTO Adevărul
Comisarii de la Protecţia Consumatorului au găsit numeroase probleme în activitatea taximetriştilor FOTO Adevărul

În noaptea de sâmbătă spre duminică, comisarii din cadrul Comisariatului Regional pentru Protecţia Consumatorului din Brasov au desfăşurat o acţiune de control ce a vizat modul în care se desfăşoară serviciul de taximetrie în Municipiul Braşov şi Poiana Braşov.

„Numeroasele sesizări primite de catre instituţia noastră referitoare la refuzul curselor, cât şi la negocierea tarifelor, s-au confirmat, fiind descoperiţi numeroşi taximetrişti care nu respectau legea. Principalele abateri depistate au fost cele legate de refuzarea unor curse, nefolosirea aparatului de taxat, prezenţa în taxiu a unui număr mai mare de persoane decât cel maxim admis,  stingător şi trusa medicală cu termenul de valabilitate expirat sau lipsa acestora, neafişarea tarifelor, cât şi alte aspecte. Neregulile descoperite vor fi sancţionate cu amenzi de până la 30.000 lei şi se vor aplica şi alte masuri”, a declarat şeful CRPC Braşov, Sorin Susanu.

Acesta spune că, ţinând cont de amploarea neregulilor existente în acest domeniu de activitate şi din dorinţa de a se intra într-o normalitate, comsiarii CRPC au în vedere şi realizarea unor consultări publice referitoare la acest subiect, precum şi solicitarea de a fi acceptată prezenţa unui reprezentant al instituţiei la următoarea şedinţă de plen a Consiliului Local Braşov, pentru a putea prezenta cu exactitate această situaţie în faţa aleşilor locali, în vedeerea propunerii anumitor soluţii pe care le consideră necesare.

„Avem aceasta iniţiativa deoarece activitatea de taximetrie este reglementata de Consiliul Local şi factorii decidenţi din cadrul Primăriei Braşov”, a precizat Susanu.

Braşov


Ultimele știri
Cele mai citite

Partenerii noștri