Protest al medicilor în biroul șefului Ambulanței Brașov. A fost nevoie de polițiști pentru calmarea spiritelor

0
Publicat:

Câțiva medici de la Ambulanța Brașov au protestat în biroul directorului pentru că li s-a interzis accesul într-o încăpere în care dormeau. A fost nevoie de intervenția polițiștilor ca aceștia să iasă afară.

Protest la Ambulanța Brașov FOTO Ioan Buciumar
Protest la Ambulanța Brașov FOTO Ioan Buciumar

Mai mulți medici de la Ambulanța Brașov s-au dus joi, 4 mai a.c., în biroul directorului, nemulțumiți de condițiile de muncă.

Oamenii spun că stau 3-4 persoane într-o cameră de 4 metri pătrați, că există camere de supraveghere în încăperea în care se schimbă și sunt obligați să poarte morfina cu ei, pentru că nu au o cutie în care să o depoziteze.

Directorul serviciului neagă toate aceste acuzații.

Este inuman să stăm trei sau patru medici într-o cameră de doi pe doi metri. Nu ni se pare normal să existe camere de supraveghere în încăperea în care ne schimbăm sau să purtăm morfina cu noi”, a spus unul dintre medici.

Le-am restricționat accesul în biroul directorului medical. După program, biroul rămânea deschis. Acolo era o canapea unde ei intrau și se-ntindeau, dormeau câteodată. Medicii au, însă, camera lor de așteptare, doar că acolo sunt prea mulți câteodată ca să poată dormi și, restricționându-le accesul în biroul directorului medical, s-au revoltat”, a declarat David Levente, director Serviciul de Ambulanță Județean Brașov.

Directorul spune că morfina este cu regim special și nu poate fi lăsată în ambulanță, iar fiecare medic are o cutie de valori, unde este închisă. Acum a fost achiziționată o cutie mai mare, însă cineva a stricat încuietorile și acestea urmează să fie schimbate, potrivit lui David Levente.

Clădirea are și vestiar, însă medicii preferă câteodată să se schimbe în camera de așteptare, unde există camere de supraveghere pentru că se păstrează și medicația. Unii angajați spun că medicii bărbați nu sunt de acord să se schimbe în același vestiar cu brancardierii, iar medicii femei nu vor să împartă vestiarul cu asistentele.

Potrivit unor surse, totul ar fi pornit de la faptul că directorul le-a blocat medicilor accesul pe timp de noapte într-o încăpere care are pat și de unde nu auzeau alarma când trebuia să plece la un bolnav.

Mai mulți angajați au anunțat că vor protesta vineri, 5 mai a.c., în fața sediului Ambulanței Brașov, deoarece conducerea este interimară de mai mulți ani și refuză să dea concurs.

Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite