Primul internat şcolar construit în Braşov după „Epoca de aur“. Clădirea futuristă va putea găzdui 300 de elevi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Şcoala Profesională Kronstadt este prima în sistem dual din Braşov şi a devenit model de bună practică în toată România.

Edilii din Braşov vor ca unitatea de învăţământ să fie un model de bună practică şi în ceea ce priveşte condiţiile pe care unitatea de învăţămnt le poate oferi celor din afara muncipiului, prin construcţia unui internat.

În urma discuţiilor pe care reprezentanţii Primăriei le-au avut cu comapaniile partenere în acest proiect educaţional, s-a decis că soluţia cea mai bună este amenajarea de la zero a unui internat. Este practic primul internat şcolar care va fi amenajat în judeţ în ultimii 30 de ani, singurele internat fiind construite în perioada comunismului şii fiind ulterior transformate în blocuri de locuinţe.

Soluţia arhitecturală este una futuristă şi a fost prezentată în cadrul ceremoniei de deschidere a anului şcolar. În mod sombolic, au fost aduse şi semnate de către oficialităţi şi câteva cărămizi, care vor fi puse la temelia noului internat.

Un internat cu 9 etaje

În vederea demarării proiectului, Primăria Braşov a obţinut primul aviz necesar înainte de eliberarea autorizaţiei de construcţie, respectiv certifictul de urbanism, care are o valabilitate de 12 luni.

Conform temei de proiectare, clădirea internatului va avea nouă niveluri şi va dispune de locuri pentru cel puţin  300 de elevi. Aceasta va fi amplasată în stânga sălii de sport (locul de joacă existent urmând să fie amenajat în alt amplasament din zonă) şi va avea toate facilităţile şi dotările unui cămin pentru elevi de nivel european.

Citeşte şi:

O nouă şcoală profesională după modelul Şcolii Germane Kronstadt. Tinerii vor fi specializaţi în domeniul eletricităţii

Toţi elevii care urmează cursurile acestei şcoli au locuri de muncă sigure după absolvire

BraşovPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite