Primarul din Zărnești, trimis în judecată de DNA. Edilul este acuzat de tentativă de fraudare a fondurilor europene

0
0

Primarul din Zărnești este acuzat de DNA că a încercat să fraudeze fonduri europene. Patru dintre inculpații din dosar au încheiat acorduri de recunoaștere a vinovăției. Edilul susține că e nevinovat. 

Alexandru Lucian Igrișan, primarul din Zărnești, trimis în judecată FOTO Primăria Zărnești
Alexandru Lucian Igrișan, primarul din Zărnești, trimis în judecată FOTO Primăria Zărnești

Primarul orașului Zărnești, județul Brașov, Alexandru Lucian Igrișan, a fost trimis în judecată de Direcția Națională Anticorupție  - Serviciul Teritorial Brașov, pentru tentativă de fraudă cu bani de la Uniunea Europeană.

Anchetatorii spun că, în perioada în care ocupa funcţia de viceprimar al oraşului, Igrișan ar fi pus la dipoziţia Ministerului Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice mai multe documente false privind finalizarea unui centru de informare şi promovare turistică, în încercarea de a obţine, pe nedrept, fonduri nerambursabile de aproximativ 300.000 de lei.

Din comunicatul DNA rezultă că procurorii au dispus trimiterea în judecată, în stare de libertate, a primarului din Zărnești, pentru săvârşirea infracţiunii de tentativă la folosirea sau prezentarea de documente ori declaraţii false, inexacte sau incomplete, dacă fapta are ca rezultat obţinerea pe nedrept sau reţinerea pe nedrept de fonduri europene.

În cursul anului 2016, în vederea finanțării proiectului intitulat „Centrul Național de Informare și Promovare Turistică în Orașul Zărnești” (finanțat din fonduri nerambursabile), inculpatul Igrișan Alexandru Lucian ar fi depus la autoritatea finanțatoare (Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice – M.D.R.A.P.) mai multe documente false (situații de lucrări, procesul verbal de recepție, raportul dirigintelui de șantier), ce atestau, contrar realității, finalizarea tuturor lucrărilor în cadrul proiectului. În demersurile sale, inculpatul Igrișan Alexandru Lucian ar fi beneficiat de sprijinul a patru persoane (trei angajați ai primăriei Zărnești și un diriginte de șantier) care, la vremea respectivă, au întocmit și semnat documentele menționate mai sus”, spune DNA Brașov.

La data de 10 octombrie 2016, urmare a neregulilor constatate, M.D.R.A.P. a reziliat contractul de finanțare fără a efectua nicio plată către Primăria Zărnești. Prin aceste demersuri, inculpatul ar fi încercat să obțină pe nedrept fonduri nerambursabile în valoare de 293.849 lei.

Patru dintre inculpații din dosar au încheiat acorduri de recunoaștere a vinovăției și au fost de acord cu condamnările cu suspendare propuse. Edilul-șef din Zărnești spune, însă, că este nevinovat.

„Este vorba de perioada în care eram viceprimar și în care a trebuit să-l înlocuiesc pe primarul care era bolnav. În acele zile, eu am semnat o cerere de rambursare fără a avea cunoștințe că ea nu este în conformitate cu legea”, a spus primarul din Zărnești.

Braşov


Ultimele știri
Cele mai citite

Partenerii noștri