Prezenţă bună la prima probă a Bacalaureatului de toamnă, la Braşov

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Prezenţă bună la prima probă a Bacalaureatului de toamnă FOTO Ioan Buciumar
Prezenţă bună la prima probă a Bacalaureatului de toamnă FOTO Ioan Buciumar

Prezenţa la prima probă a Bacalaureatului de toamnă de la Braşov, la Limba şi literatura română, a fost de peste 88%. La examen nu au fost incidente.

Bacalaureatul de toamnă a debutat cu proba la Limba şi literatura română. La Braşov s-au prezentat la examen 427 de candidaţi, din cei 483 înscrişi la această probă, adică 88%. 

Potrivit Inspectoratului Şcolar Judeţean Braşov, 335 dintre candidaţii înscrişi au terminat liceul în acest an, iar 92 sunt absolvenţi ai promoţiilor anterioare. Sesiunea august-septembrie a Bacalaureatului este găzduită de Colegiul „Nicolae Titulescu” Braşov, Colegiul Tehnic „Mircea Cristea” Braşov şi Şcoala Gimnazială „Ovid Densuşianu” Făgăraş. 

„Dintre cei 842 de candidaţi înscrişi în judeţul Braşov în această sesiune, 427 au susţinut astăzi proba scrisă. În cele 3 centre de examen nu au fost semnalate incidente şi niciun candidat nu a fost eliminat din examen pentru fraudă sau tentativă de fraudă. Ca şi în anul anterior probele de evaluare a competenţelor lingvistice şi digitale sunt programate, după finalizarea celor scrise, în perioada 22 29 august”, a precizat Valentin Bucur, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Şcolar Judeţean Braşov.

Subiectele şi baremele de corectare vor fi disponibile zilnic după ora 15.00 pe site-ul subiecte.edu.ro. Bacul de toamnă va continua miercuri, 17 august, cu proba obligatorie a profilului, iar joi, 18 august, candidaţii vor susţine proba la alegere a profilului şi a specializării. Absolvenţii care au învăţat în altă limbă vor susţine proba la Limba şi literatura maternă vineri, 18 august. 

Rezultatele la probele scrise vor fi comunicate în 31 august, până la ora 12:00. Contestaţiile pot fi depuse în aceeaşi zi, în intervalul orar 12:00 - 18:00, inclusiv prin mijloace electronice. Rezultatele finale vor fi comunicate la 3 septembrie.

Vă recomandăm să mai citiţi:

La o gură de „aer curat“. De ce miroase pestilenţial Braşovul în aceste zile

Plimbată cu forţa pe străzile Braşovului. Cum a intimidat-o un bărbat pe fosta sa concubină, în ciuda ordinului de restricţie

Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite