La o gură de „aer curat“. De ce miroase pestilenţial Braşovul în aceste zile

0
0
Braşovul miroase foarte urât în aceste zile FOTO Bună Ziua Braşov
Braşovul miroase foarte urât în aceste zile FOTO Bună Ziua Braşov

În fiecare an, la Braşov există perioade în care miroase foarte urât. Garda de Mediu Braşov spune că nu există echipamente pentru măsurarea mirosurilor. Totuşi, în nomenclatorul meseriilor există şi una de „mirositor”.

Noţiunea de „destinaţie turistică“ are foarte multe alăturări obişnuite, precum natură remarcabilă, evenimente speciale, relaxare, distracţie şi multe altele. Nu întâlnim, de obicei, noţiunea de miros neplăcut în dreptul unei zone căutate de turişti. 

Cu toate acestea, Braşovul este una din principalele zone turistice ale României, iar mirosul neplăcut persistă în oraş de mai multe zile. Situaţia nu este una în premieră, deoarece în fiecare an, cel puţin vara şi toamna, acelaşi miros deranjant este prezent în Braşov pentru câteva zile sau chiar o săptămână. 

La Comisariatul Gărzii Naţionale de Mediu au sosit în ultima vreme mai multe plângeri legate de „mirosul pestilenţial din oraş”. 

Garda de Mediu Braşov spune că mirosul provine de la îngrăşămintele agricole împrăştiate pe câmp în această perioadă a anului. 

Comisarii mai susţin că administrarea acestor substanţe este permisă în această perioadă „în ciuda disconfortului olfactiv temporar” şi că Garda de Mediu „nu deţine echipamente pentru determinarea nivelului de emisii atmosferice, iar pentru miros, nu există echipamente”.

De pe pagina de Facebook a instituţiei aflăm că au fost semnalate „mirosuri persistente, care au creat un puternic disconfort olfactiv”, în mai multe zone din municipiul Braşov şi în împrejurimi - Stupini, Sânpetru, Hărman, Târlungeni -, iar cauza a fost administrarea de îngrăşăminte agricole.

Mulţi braşoveni au acuzat că mirosul ar veni de la depozitul ecologic de deşeuri, însă reprezentanţii Gărzii de Mediu neagă această variantă. 

„Celulele 1 şi 2 sunt închise conform standardelor naţionale, lucrările de închidere temporară a celulei 3 se vor realiza în luna septembrie 2022, după obţinerea avizului de mediu de la Agenţia pentru Protecţia Mediului Braşov. Garda Naţională de Mediu monitorizează permanent funcţionarea acestei rampe ecologice de deşeuri, iar în luna august 2022 nu au fost semnalate neconformităţi referitoare la funcţionarea necorespunzătoare a instalaţiilor sau a fluxului tehnologic”, precizează instituţia. 

Există 5 staţii de monitorizare a calităţii aerului in Braşov, administrate de Agenţia pentru Protecţia Mediului Braşov, iar Comisariatul Judeţean Braşov preia datele furnizate de acestea, în baza unor regulamente de lucru şi a programului de monitorizare întocmit conform legislaţiei specifice în vigoare.

Vă recomandăm să mai citiţi:

Plimbată cu forţa pe străzile Braşovului. Cum a intimidat-o un bărbat pe fosta sa concubină, în ciuda ordinului de restricţie

Românii, la fel de „atenţi” cu mediul ca francezii în urmă cu 30 de ani. Cum se comportă acum cei din Vestul Europei

Braşov


Ultimele știri
Cele mai citite