Premieră la Muzeul de Artă Braşov: expoziţia de o zi. Cui este dedicată

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Expoziţie de o zi la Muzeul de Artă Braşov FOTO Ioan Buciumar
Expoziţie de o zi la Muzeul de Artă Braşov FOTO Ioan Buciumar

De 8 Martie, Muzeul de Artă Braşov a găzduit o expoziţie de o zi în care artistele braşovene  au putut expune cele mai reprezentative lucrări ale lor

De Ziua Femeii, Muzeul de Artă Braşov a organizat, în premieră, o expoziţie de o zi, în care artistele braşovene au putut expune lucrările lor în sălile muzeului. Conducerea muzeului promovează, în ultimii ani, artiştii locali şi cele sărbătorite astăzi nu puteau rata ocazia de a-şi face cunoscute lucrările. 

„Ne-am propus să le celebrăm pe femei într-un mod special, prin organizarea unei expoziţii dedicate lor, cu ocazia Zilei Femeii. Lucrările artistelor din Braşov sunt expuse doar pentru o zi şi este o surpriză să vedem câtă vigoare are arta feminină din Braşov şi cât de mult se creează de către partea feminină a mediului artistic braşovean”, a declarat Radu Popica, directorul Muzeului de Artă Braşov. 

Artistele spun că a fost o surpriză plăcută pentru ele să poată expune, chiar şi dacă numai pentru o zi, lucrările pe care le consideră reprezentative. De altfel, această primă zi este doar începutul unei colaborări viitoare. 

„Mă bucur că s-a făcut o asemenea expoziţie. Este prima din acest ciclu şi bănuiesc că o să mai urmeze şi altele. Este o expoziţie în care artistele braşovene - în sfârşit! - ies în întâmpinarea publicului şi au o comunicare directă. Eu am venit cu o lucrare pe care am făîcut-o într-o tabără în Maramureş şi care se numeşte Nunta”, a spus Victoria Ţăroi, preşedintele Asociaţiei Culturale Artessentia. 

La vernisajul expoziţiei, sălile Muzeului de Artă din Braşov au fost neîncăpătoare, aşa cum nu s-a mai întâmplat de dinaintea pandemiei, semn că braşovenii iubesc arta locală şi artistele plastice ale oraşului. 

Vă recomandăm să mai citiţi:

Tren cu ucraineni, aprovizionat în doar două minute. Oamenii din Făgăraş dau ajutor refugiaţilor care merg spre graniţă

Locuitori nemulţumiţi că Autostrada Braşov-Bacău va trece pe terenurile lor. De ce se tem aceştia

Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite