Poliţiştii din Braşov au descins în opt judeţe într-un dosar de evaziune fiscală cu un prejudiciu de peste 10 milioane de lei. Două persoane au fost reţinute

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Oamenii legii vizează o firmă care a efectuat mai multe tranzacţii de achiziţionare şi vânzare de marfă fără a înregistra absolut nimic în contabilitate. În plus s-au decontat cheltuieli fictive cu ajutorul unor documente false, totul pentru a nu plăti impozite la stat.

UPDATE. 16.00. În timpul percheziţiilor poliţişti au descoperit mai multe documente care atestă că firma cercetată a înregistrat în contabilitate cheltuieli fictive folosindu-se de acte false. ANAF Braşov s-a constituit parte civilă pentru a recupera prejudiciul de10.160.649 lei. Două persoane au fost reţinute şi duse în arestul Poliţiei Braşov. „În cadrul cercetărilor ce se află în derulare, a rezultat că societatea comercială braşoveană a efectuat operaţiuni de tip suveică în care erau implicate mai multe societăţi comerciale, iar cu ocazia percheziţiilor domiciliare au fost identificate înscrisuri şi mijloace de probă susceptibile pentru săvârşirea infracţiunii de evaziune fiscală prin înregistrarea de cheltuieli fictive în baza unor documente întocmite în fals. Deasemenea, în urma verificărilor s-a stabilit faptul că societatea, în perioada în care a funcţionat a avut un singur angajat“, se arată într-un comunicat al Poliţiei Braşov.

Poliţiştii de la Serviciu de Investigare a Criminalităţii Economice fac în această dimineaţă 45 de percheziţii în Bucureşti şi în judeţele Olt, Botoşani, Vâlcea, Mureş, Braşov, Vrancea, Sibiu şi Giurgiu, într-un dosar de evaziune fiscal. Vizată şi este o  societate comercială şi administratorul acesteia care nu a înregistrat în contabilitate mai multe tranzacţii evitând astfel să plătească impozitele la stat. În total 27 de persoane urmează să fie audiate în acest dosar.

„În fapt, din cercetări a reieşit că, în perioada noiembrie 2012 – decembrie 2014, administratorul unei societăţi comerciale din judeţul Braşov ar fi efectuat achiziţii interne şi intracomunitare de materiale diverse, fără a le înregistra în evidenţele contabile. Astfel, societatea nu ar fi înregistrat venituri provenind din comercializarea mărfurilor, prejudiciind în acest mod bugetul de stat cu 10.160.649 de lei“, se arată într-un comunicat al Poliţiei Braşov.

Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite