Preşedinta Judecătoriei din Sfântu Gheorghe a fost reţinută pentru luare de mită

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Procurorii au făcut percheziţii în biroului judecătoarei. FOTOArhivă.
Procurorii au făcut percheziţii în biroului judecătoarei. FOTOArhivă.

Elena Poiană era la data comiterii faptei judecător la Tribunalul Harghita, iar ulterior a fost promovată. Magistratul este acuzat că a luat 10.000 de lei mită pentru a înlocui arestul preventiv cu măsura controlului judeciar în cazul unor suspecţi de tâlhărie.

Procurorii de la Direcţia Anticorupţie Alba Iulia au dispus în această dimineaţă reţinerea preşedeinte Judecătoriei Sfântu Gheorghe, după ce ieri au făcut perceheziţii la locuinţa şi biroul magistraţilor. Elena Poiană este acuzată de luare de mită. Magistratul va fi prezentat astăzi Curţii de Apel Alba Iulia cu propunere de arestare preventivă.

„La data de 19 august 2015, inculpata Poiană Elena, în calitate de judecător în cadrul Tribunalului Harghita, a pretins de la o persoană (denun'ător în cauză) suma de 10.000 lei, pentru a dispune soluţionarea favorabilă a contestaţiei formulate de două persoane arestate preventiv pentru săvârşirea infracţiunii de tâlhărie calificată, împotriva unei încheieri pronunţate de Judecătoria Miercurea Ciuc, hotărâre prin care judecătorul de cameră preliminară a respins solicitarea celor doi de revocare şi înlocuire a măsurii arestării preventive. După ce s-a asigurat de disponibilitatea denunţătorului de a remite suma de bani, prin încheierea din data de 20 august 2015, judecătorul Poiană Elena a admis contestaţia respectivă pe care a desfiinţat-o şi a înlocuit măsura arestului preventiv cu măsura preventivă a controlului judiciar pentru o perioadă de 60 zile, dispunând totodată punerea de îndată în libertate a celor două persoane“, se arată în ordonanţa de reţinere a procurorilor.

Anchetatorii au anunţat că în acest dosar se mai fac cercetări şi asupra altor persoane, dar deocamdată numele lor nu au fost făcute publice.

Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite