Percheziții la șeful Poliției Locale din Brașov. Unde se afla obiectul căutat de procurori

0
Publicat:

Procurorii au efectuat o percheziție acasă la șeful Poliției Locale Brașov, în căutarea înregistrării unei agresiuni având ca autori polițiști locali. Acesta predase înregistrarea Poliției.

Procurorii brașoveni au efectuat o percheziție acasă la șeful Poliției Locale Brașov FOTO IPJ Brașov
Procurorii brașoveni au efectuat o percheziție acasă la șeful Poliției Locale Brașov FOTO IPJ Brașov

Procurorii brașoveni au efectuat percheziții la locuința celui care conduce Poliția Locală Brașov, Nicolae Aldea. Anchetatorii bănuiau că acesta a ascuns înregistrarea unei filmări în care, în luna august a anului trecut, când subalterni ai săi au agresat o persoană în sediul administrației Pieței Dacia din Brașov.

La vremea respectivă, Nicolae Aldea anunțase polițiștii Secției 3 și le predase înregistrarea, numai că, de atunci, nu au mai venit vești despre stadiul anchetei. Între timp, o altă plângere, cu aceeași temă, a fost depusă, luna trecută, la Parchetul de pe lângă Tribunalul Brașov.

Procurorii și-au luat treaba în serios și au făcut o descindere acasă la șeful Poliției Locale, însă suspiciunile pe care le aveau ca urmare a plângerii depuse nu s-au adeverit.

Nu a fost găsit nici un CD în urma percheziției, iar Poliția Locală, prin conducătorul ei, și-a îndepinit obligațiile de a sesiza Secția 3 Politie cu privire la acest incident”, a precizat prim-procurorul Claudiu Sandu, purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Tribunalul Brașov.

Încurcătura cu percheziția la domiciliul șefului Poliției Locale a apărut ca urmare a faptului că a existat, inițial, o plângere depusă de Nicolae Aldea, la Secția 3 Poliție, când a fost predată și filmarea către polițiști. După un an și trei luni, la Parchet a sosit o altă plângere, diferită de prima, iar procurorii nu știau de existența plângerii de anul trecut.

Pentru că programul de muncă se terminase și grefierii erau deja plecați de la birou, astfel că informația nu a putut fi verificată, prim-procurorul a spus că nu este sigur, dar, din câte își amintește, „sesizarea a venit din zona Primăriei, via Administrația Piețelor”

Mai multe voci din Piața Dacia din Brașov spun că bărbatul angajat la Poliția Locală Brașov și surprins pe înregistrare „taie și spânzură în piață”, iar la aproape un an și jumătate de la incidentul pentru care s-a depus plângere nu se luase încă nicio măsură. 

Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite