Percheziții: Arsenal de peste 400 de kilograme de articole pirotehnice în locuința unui argeșean

0
Publicat:

Polițiștii din Argeș au ridicat, în vederea continuării cercetărilor, aproximativ 400 de kg de articole pirotehnice găsite în urma unei percheziții desfășurate într-o comună din Argeș.

Petarde confiscate. FOTO IPJ Argeș
Petarde confiscate. FOTO IPJ Argeș

În baza unui mandat emis de Judecătoria Pitești, polițiștii Serviciului Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase Argeș au desfășurat joi, 8 decembrie, o percheziție domiciliară, la locuințal unui bărbat de 33 de ani, din Poiana Lacului.

Petarde în valoare de 13.000 de lei

Individul era bănuit de săvârșirea infracțiunii de operațiuni cu articole pirotehnice fără drept, conform Legii 126/1995.

„În urma percheziției, au fost ridicate, în vederea continuării cercetărilor, aproximativ 400 de kg de articole pirotehnice, din categoriile F2, F3, P1 și T1, în valoare de aproximativ 13.000 de lei”, explică IPJ Argeș

Bărbatula fost condus la sediul poliției, pentru audieri, iar după administrarea probatoriului Parchetul de pe lângă Judecătoria Pitești a dispus cercetarea sub măsura preventivă a controlului judiciar.

„Verificările continuă, pentru stabilirea întregii activități infracționale și luarea măsurilor legale care se impun”, precizează IPJ Argeș

 Acțiunea s-a desfășurat sub supravegherea unui procuror, cu sprijinul Serviciului pentru Acțiuni Speciale Argeș și Serviciului Criminalistic. 

 Operațiunea „Foc de artificii”

Amintim că un adevărat arsenal de articole pirotehnice a fost descoperit, luna trecută, în locuința unui bărbat din Brăila. Bunurile au fost ridicate, în vederea continuării cercetărilor, și a fost deschis dosar penal pentru nerespectarea regimului de deținere, comercializare și utilizare a articolelor pirotehnice.

Poliţia Română derulrează în această perioadă acţiunea naţională „Foc de artificii”, fiind continuate, și în acest an, activitățile pentru prevenirea oricăror evenimente generate de nerespectarea legislaţiei privind obiectele pirotehnice. 

Constituie infracţiune şi se pedepseşte cu închisoare de la 3 luni la un an sau cu amendă orice operaţiuni cu articole pirotehnice efectuate fără drept. Aceeași pedeapsă este prevăzută pentru comercializarea articolelor pirotehnice din categoriile 1 şi P1 către persoane care nu au împlinit vârsta de 18 ani, dar și comercializarea către publicul larg a articolelor pirotehnice destinate a fi utilizate de către pirotehnicieni.

Piteşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite