Pedalatul în siguranță se învață de mic. Ce le-a transmis polițistul Daniel Zontea copiilor

0
0

Copiii brașoveni care merg cu bicicleta s-au întâlnit cu polițiștii, care le-au prezentat regulile pentru bicicliști și au organizat jocuri din care cei mici să învețe comportamentul corect în trafic.

Polițistul Daniel Zontea și copiii bicicliști FOTO Poliția Română
Polițistul Daniel Zontea și copiii bicicliști FOTO Poliția Română

Polițiștii brașoveni au organizat o întâlnire în zona cartierului Coresi, unde au fost invitați copiii bicicliști pentru a fi informați, în discuții libere, cu privire la comportamentul corect în trafic. Ei au aflat regulile pentru bicicliști, sancțiunile pentru nerespectarea acestor reguli, riscurile la care se expun, odată cu nerespectarea obligatiilor legale și a recomandărilor făcute.

Polițiștii au pus un mare accent pe vizibilitatea conducătorului de bicicletă în deplasarea pe timp de vizibilitate scăzută.

Ei au organizat concursuri tematice pentru copiii-bicicliști, în cadrul cărora s-a urmărit „dezvoltarea capacităților de manevrare corectă a bicicletei, comportamentul pe care trebuie să îl adopte un biciclist în timpul deplasării, semnalizarea corectă a schimbării direcției de mers, oprirea la un punct fix, oprirea pentru acordarea priorității de trecere, traversarea corectă a străzii la trecerea pentru pietoni, receunoașterea indicatoarelor rutiere pe care le pot întâlni în trafic, precum și înțelegerea semnificației acestora“.

Unul din cei mai cunoscuți agenți de la Rutieră, Daniel Zontea, le-a explicat copiilor care sunt mijloacele prin care să poată circula în siguranță.

„Pornim de la echipamentul pe care trebuie să-l aibă un biciclist atunci când iese cu bicicleta și nu doar în condiții de noapte sau de ceață, ci și ziua, pentru că, vedem cu toții, îmbrăcămintea pe care o are un ciclist poate fi ușor confundată, eu știu, cu mediul în care acesta se află și un șofer, fie el puțin și distras, poate să nu observe acel ciclist. Și continuăm cu echipamentul de protecție, un echipament cât mai vizibil, cu cât mai multe elemente fluorescente, reflectorizante asupra sa”, a precizat Daniel Zontea.

Pe lângă aceasta, luminile sunt foarte importante pentru vizibilitate. Copiii-bicicliști sub 14 ani nu pot circula pe drumurile publice, însă pot învăța regulile înainte de această vârstă pentru ca, atunci când vor putea merge pe stradă, să fie familiarizați cu regulile. Cei mici au învățat reguli importante.

„Polițiștii mi-au zis să fiu atent pe unde merg și eu sunt atent. Am primit de la polițiști o brățară și o lumină de aceasta”, a spus un băiețel. „O să-l îndrum legat de pedalatul în siguranță pentru că îi place să pedaleze și o să învățăm regulile un pic mai bine”, a spus mama copilului.

Cei care cunosc și aplică regulile pentru bicicliști se bucură de o siguranță sporită în trafic și contribuie la reducerea numărului de accidente.

Braşov


Ultimele știri
Cele mai citite

Partenerii noștri