Pasagerul 100.000 pe aeroportul din Brașov, premiat. Ce-și propune terminalul pentru anul acesta

0
Publicat:

La mai puțin de 9 luni de la inaugurare, Aeroportul Internațional Brașov și-a întâlnit pasagerul cu numărul 100.000. Cifra îl duce pe locul 10 între aeroporturile din România

Georgiana Moroșan este pasagerul cu numărul 100.000 pe Aeroportul Brașov FOTO Ioan Buciumar
Georgiana Moroșan este pasagerul cu numărul 100.000 pe Aeroportul Brașov FOTO Ioan Buciumar

Pasagerul cu numărul 100.000 a aterizat duminică seara pe Aeroportul Internațional Brașov Ghimbav. Brașoveanca Georgiana Moroșan, sosită de la Dortmund cu aeronava WIZZ AIR, alături de soț și de cei doi copii, a fost întâmpinată de oficialitățile locale.

Pasagera a fost așteptată cu flori și a primit o diplomă de onoare, vouchere din partea operatorului aerian și a unui hotel din Poiana Brașov, precum și materiale de promovare cu județul Brașov și AIBG.

Pasagera cu numărul 100.000 s-a bucurat foarte mult de surprizele oferite de aeroportul de la ea de acasă și a spus că momentul este unul memorabil pentru ea.

Sunt brașoveancă, locuiesc în Brașov și e primul zbor pe aeroportul din Brașov. Este genul de moment despre care simt că îmi voi aduce aminte o viață-ntreagă”, declarat, la aterizare, Georgiana Moroșan, pasagera cu numărul 100.000.

În mai puțin de un an, a ajuns în Top 10

Deși au trecut doar 9 luni de la inaugurarea sa, Aeroportul Internațional Brașov a depășit ca număr de pasageri aproape jumătate din cel 17 aeroporturi din România.

Aeroportul de la Brașov deși este singurul construit în ultimii 50 de ani în România, este aeroportul care a ajuns pe locul 10 din cele 17 aeroporturi din țară. Știu că așteptările sunt foarte mari și am toată convingerea că munca pe care noi am depus-o se justifică și știu că, în perioada următoare, companiile aeriene vor veni la Brașov pentru că Brașovul este un centru economic puternic și este o destinație turistică pe măsură”, a spus ministrul Dezvoltării, Adrian Veștea.

La nouă luni de zile de la data în care au început zborurile de pe Aeroportul Internațional Brașov să ai 100.000 de pasageri este un lucru pozitiv. Anul acesta, așa cum am spus-o în repetate rânduri, vom depăși 200.000 de pasageri. În fiecare zi de acum încolo vom vedea și vom avea satisfacția că Aeroportul Internațional Brașov Ghimbav se va dezvolta armonios: va crește numărul de pasageri și, de asemenea, va crește numărul de operatori aerieni care vor zbura de pe acest aeroport”, a spus Todorică Șerban, președintele Consiliului Județean Brașov.

Edilul a mai precizat că numărul de pasageri va crește deoarece compania maghiară care operează acum zboruri de pe aeroportul de la Ghimbav a anunțat încă trei zboruri pe săptămână, spre Budapesta, iar o companie germană va opera și ea mai multe rute din luna iunie.

Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite