Parteneriat cu firmele germane pentru construcţia unui internat şcolar. Acestea plătesc documentaţia, iar primăria suportă costul lucrărilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Proiectul construcţiei unui internat pentru elevii Şcolii Profesionale Kronstadt va începe să se materilizeze, după ce Primăria a încheiat un parteneriat cu Inspectoratul Şcolar şi Clubul Economic German prin Asociaţia DWK în acest sens.

Astfel, partenerii privaţi contribuie cu dezvoltarea proiectului cu toate cerinţele legale pentru o investiţie publică, respectiv acoperirea costurilor aferente certificatului de urbanism şi taxelor necesare obţinerii avizelor prevăzute în certificatul de urbanism, precum şi cu asigurarea dotărilor căminului pentru elevi conform proiectului. Municipalitatea braşoveană ar urma să se ocupe de obşinerea autorizaţiei de construire, dar şi de edificarea propriu-zisă a acestui imobil.

Un proiect pentru dezvoltarea economică a oraşului

„În anul 2012, Primăria Braşov, Clubul Economic German, Inspectoratul Şcolar şi câteva firme din această zonă au ales un drum pentru învăţământul braşovean, acela de a pregăti absolvenţi pentru nevoile pieţei muncii din municipiul Braşov. Primăria Braşov, partener în acest proiect, a luat în calcul extinderea modelului şi la nivelul altor şcoli, urmând a se introduce sistemul de învăţământ dual la alte unităţi de învăţământ din Municipiul Braşov. Este un proiect necesar pentru dezvoltarea economică a oraşului nostru, pentru că resursa umană bine pregătită profesional creşte atractivitatea unei zone din punctul de vedere al investitorilor. De asemenea, acest nou protocol pe care l-am încheiat urmăreşte susţinerea şi dezvoltarea învăţământului profesional şi tehnic în municipiul Braşov, în scopul adaptării învăţământului profesional şi tehnic braşovean la cerinţele pieţei muncii, tot mai diversificată”, a precizat primarul George Scripcaru.

Un internat pentru 300 de elevi

În vederea demarării proiectului Primăria Braşov a obţinut primul aviz necesar înainte de eliberarea autorizaţiei de construcţie, respectiv certifictul de urbanism, care are o valabilitate de 12 luni. Conform temei de proiectare, clădirea internatului va avea nouă niveluri şi va dispune de locuri pentru cel puţin  300 de elevi. Aceasta va fi amplasată în stânga sălii de sport (locul de joacă existent urmând să fie amenajat în alt amplasament din zonă) şi va avea toate facilităţile şi dotările unui cămin pentru elevi de nivel european. Soluţia arhitecturală este una futuristă şi a fost prezentată în cadrul ceremoniei de deschidere a anului şcolar. iar în mod sombolic, au fost aduse şi semnate de către oficialităţi şi câteva cărămizi, care vor fi puse la temelia noului internat.

Citeşte şi:

Primul internat şcolar construit în Braşov după „Epoca de aur“. Clădirea futuristă va putea găzdui 300 de elevi

Toţi elevii care urmează cursurile acestei şcoli au locuri de muncă sigure după absolvire

Braşov



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite