Parcări de sute de milioane de lei la intrările în Brașov. De unde s-a inspirat primăria

0
Publicat:

Primăria Brașov a anunțat că va construi o parcare de peste 100 de milioane de lei la intrarea în oraș dinspre Sibiu. Municipalitatea vrea să amenajeze asemenea parcări la toate intrările în oraș

Viitorul park&ride din Bartolomeu, la intrarea în Brașov FOTO Primăria Brașov
Viitorul park&ride din Bartolomeu, la intrarea în Brașov FOTO Primăria Brașov

Primăria Brașov va construi o parcare supraetajată de 112 milioane de lei, la intrarea în oraș. Edilii spun că este vorba de un park&ride așa cum întâlnim în multe orașe europene, unde cei care vin în oraș să își poată lăsa autoturismul personal și să continue călătoria cu transportul în comun.

Primăria Brașov a lansat procedura de achiziție pentru execuția lucrărilor de construcție aferente proiectului „Park&ride Bartolomeu", proiect ce face parte din strategia municipalității de tranziție spre o mobilitate a cetățenilor, în detrimentul mobilității autoturismelor. Parcarea multietajată va fi construită în Bartolomeu, în apropierea viitoarei Săli Polivalente, va avea 4 niveluri și peste 700 de locuri de parcare. Valoarea estimată a achiziției este de peste 112 milioane de lei, fără TVA”, a precizat Sorin Toarcea, purtătorul de cuvânt al Primăriei Brașov.

Municipalitatea spune că își dorește să le ofere brașovenilor un oraș adaptat nevoilor și așteptărilor lor, un oraș în care să își dorească să locuiască și să lucreze, un oraș de care să fie mândri.

Strategia privind mobilitatea este unul dintre modurile în care acest oraș va deveni mai prietenos cu cetățenii. Nu putem să le cerem brașovenilor, locuitorilor din zona metropolitană sau turiștilor să nu circule cu autoturismele proprii, atâta timp cât nu le oferim alternative. Acum implementăm aceste alternative: transport în comun modern și electrificat, piste pentru biciclete, stații de încărcare pentru autoturisme electrice și, nu în ultimul rând, programul nostru de construire de park&ride-uri, la toate intrările din oraș. Primul va fi cel din Bartolomeu, pentru care am lansat deja licitația, dar vor urma și cele de la intrarea dinspre București, dinspre Târgu Mureș și dinspre Bacău”, a spus Allen Coliban, primarul Brașovului.

Prima dintre parcări va avea 20.000 de metri pătrați, pe cele patru niveluri, dintre care două subterane. Aceasta va avea peste 700 de locuri de parcare, dintre care 697 pentru autoturisme, 10 pentru motociclete, 12 pentru autocare și 54 pentru biciclete. Parcarea va fi dotată cu 13 stații de încărcare a autoturismelor electrice. Puterea electrică a unei stații de încărcare va fi de 11-22-55kW/400V.

Peste parcare este propusă o terasă circulabilă parțial acoperită cu iarbă, amenajată ca spațiu verde cu plante decorative, arbuști, bănci din lemn și alei.

Durata maximă de execuție este de 18 luni de la data ordinului de începere a lucrărilor. Valoarea estimată a acestui contract este 112.028.552 lei, plus TVA, cofinanțarea fiind asigurată în principal din fonduri europene nerambursabile.

Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite