FOTO Cum arată şi cât a costat prima parcare supraetajată din Galaţi. Clădirea tocmai a fost inaugurată

0
0
Prima parcare supraetajată din Galaţi FOTO CJG
Prima parcare supraetajată din Galaţi FOTO CJG

Parcarea cu 306 locuri se află în imediata apropiere a Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă din Galaţi. În 2021, ea va fi extinsă cu 150 de locuri şi i se va adăuga şi un heliport pentru elicopterele SMURD.

Joi, 4 iunie 2020 a fost inaugurată prima parcare supraetajată din Galaţi, o investiţie este de 9,5 milioane de lei, fonduri asigurate în întregime din bugetul propriu al Consiliului Judeţean Galaţi.

GALERIE FOTO

Parcarea se află în imediata apropiere a Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă „Sf. Ap. Andrei”, o zonă cu uriaşe probleme în asigurarea locurilor pentru maşini.

Are o suprafaţă desfăşurată de peste 8.000 mp şi o capacitate de 306 locuri (care va fi extinsă în cursul anului următor), din care 34 pentru persoanele cu dizabilităţi. De asemenea, pentru consolidarea terenului a fost construit un zid de sprijin.

Parcarea dispune de un sistem de colectare a apelor uzate, precum şi de instalaţie automată de stingere a incendiilor. În cadrul proiectului, s-au amenajat peste 2.100 de mp de spaţii verzi şi aproape 500 de mp de alei pietonale din zona limitrofă.

„Cu toţii ştim cât de greu era să găseşti un loc de parcare la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Galaţi.  De altfel, curtea unităţii medicale era sufocată de maşini. De aceea, a fost amenajată o parcare supraetajată pentru personalul spitalului, precum şi pentru gălăţenii care vin la spital pentru tratament sau care vizitează un pacient internat”, a declarat Costel Fotea, preşedintele Consiliului Judeţean Galaţi.

„Anul viitor, vom mai construi un etaj, ceea ce înseamnă alte aproximativ 150 de locuri de parcare, şi un heliport pentru elicopterul SMURD. Am demarat deja procedurile pentru cea de-a doua etapă, iar fondurile vor fi asigurate din bugetul Consiliului Judeţean. Până atunci, parcarea va putea fi folosită în mod gratuit de personalul spitalului şi vizitatori”, a adăugat Fotea.

Reprezentanţii mai multor partide au criticat însă „inaugurarea „prematură a obiectivului”, apreciind că „inaugurarea ar fi trebuit să aibă loc la anul, la recepţia finală, nu înainte de alegeri, cu scop de publicitate electorală”. 

Galaţi


Ultimele știri
Cele mai citite

Partenerii noștri