Eugen Tomac: Veşti bune pentru transportatorii români. Se construiesc parcări noi în UE cu zone sigure şi securizate de parcare pentru camioane

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Comisia Europeană va crea cadrul necesar prin care se vor stabili standardele de certificare pentru parcările de camioane sigure şi securizate la nivelul întregii Uniunii FOTO Shutterstock
Comisia Europeană va crea cadrul necesar prin care se vor stabili standardele de certificare pentru parcările de camioane sigure şi securizate la nivelul întregii Uniunii FOTO Shutterstock

În urma tragediei în care şoferul român Mihai Spătaru a fost asasinat acum câteva luni într-o parcare din Franţa, dar şi din cauza altor acte de tâlhărie Comisia Europeană a decis construirea a 41 de parcări noi cu zone sigure şi securizate de parcare pentru camioane, a transmis, luni, eurodeputatul Eugen Tomac.

„Veşti bune pentru transportatorii români Transportatorii români de marfă se simt în nesiguranţă în multe state ale Uniunii Europene şi pentru că am asistat la tragedii precum cele întâmplate în Franţa, când şoferul Mihai Spătaru a fost asasinat într-o parcare în luna mai în faţa propriei soţii, am solicitat atât Comisiei Europene, cât şi Guvernului Franţei o implicare mai mare în a oferi condiţii cât mai sigure pentru şoferii maşinilor de marfă, cunoscut fiind faptul că în parcările franceze se comit tot mai des acte de tâlhărie sau chiar incidente soldate cu pierderea de vieţi ale şoferilor”, a scris Eugen Tomac într-o postare pe pagina sa de Facebook.

Astfel, potrivit lui, răspunsul primit din partea Comisiei Europene arată că în prezent se construiesc 41 de parcări noi cu zone sigure şi securizate de parcare pentru camioane (SSTPA - safer and more secure truck parking areas). 

De asemenea, conform eurodeputatului Eugen Tomac, Comisia Europeană va crea cadrul necesar prin care se vor stabili standardele de certificare pentru parcările de camioane sigure şi securizate la nivelul întregii Uniunii. 

„Acest document va clasifica nivelul de securitate al fiecărei parcări şi va impune un pachet minim de servicii pentru aceste zone de parcare. Comisia, de asemenea, va susţine financiar atât statele membre, dar şi direct operatorii privaţi, pentru a construi cât mai multe zone sigure şi securizate de parcare pentru camioane (SSTPA-uri) sau pentru a le moderniza pe cele existente. Voi urmări implementarea acestui program european atât de necesar tuturor celor care îşi desfăşoară activitatea în acest domeniu ce pune Europa în mişcare” a conchis Tomac.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite