Pădurile Brașovului, sub ocupație militară. Când vor intra vânătorii de munte în zona de instruire

0
Publicat:

Din 3 până în 14 octombrie, vânătorii de munte ar urma să desfășoare exerciții tactice în pădurile deținute de Primăria Brașov. Consilierii locali urmează să aprobe ocuparea pădurilor de către militari. 

Vânătorii de munte se vor antrena în pădurile Brașovului FOTO Armata României
Vânătorii de munte se vor antrena în pădurile Brașovului FOTO Armata României

Pădurile deținute de Primăria Brașov, prin Regia Publică Locală a Pădurilor Kronstadt, vor fi, luna viitoare, câmp de antrenamente pentru vânătorii de munte. La Brașov există o unitate de elită, ai cărei reprezentanți au fost prezenți în toate teatrele de operațiuni la care România a luat parte sub umbrela NATO sau ONU.

Unitatea a solicitat Primăriei să-i ofere posibilitatea folosirii pădurilor pentru antrenamente care să dureze aproape două săptămâni, mai ales că la graniță avem un război în desfășurare de mai bine de o jumătate de an. Vânătorii de munte doresc să deruleze între 3 și 14 octombrie serie de exerciții tactice în vederea pregătirii pentru situații neprevăzute.

Astfel, în ședința de marți, 20 septembrie, permiterea accesului militarilor în fondul forestier proprietate publică, administrat de către Regia Publică Locală a Pădurilor Kronstadt, în scopul desfăşurării de exerciţii militare specifice vânătorilor de munte, urmează să fie supusă aprobării aleșilor.

În ce privește desfășurarea exercițiilor din perioada 3-14 octombrie 2022, nu s-au stabilit încă zonele exacte care vor fi puse la dispoziția militarilor. Este foarte probabil, însă, să fie alese zone mai retrase, care nu sunt foarte ușor accesibile publicului, astfel încât să nu existe pericolul interferării activității soldaților cu plimbările sau activitățile civililior.

„Drepturile şi obligaţiile părţilor precum şi zonele în care se vor desfăşura exerciţiile militare specifice vor fi stabilite în Protocolul de colaborare care va fi semnat anterior începerii activităţilor. Ministerul Apărării Naţionale, prin Unitatea Militară 0117 Braşov răspunde de respectarea regimului silvic şi de eventualele prejudicii cauzate fondului forestier proprietate publică a Municipiului Braşov ca urmare a exerciţiilor desfăşurate, fiind obligat la repararea acestora, conform legii”, se precizează în memoriul aferent hotărârii prin care se va aproba permiterea accesului militarilor în pădurile Brașovului.

În județul Brașov există și un poligon utilizat frecvent de militarii români și de colegii lor din NATO. Este vorba de poligonul de la Cincu, unde la unele exerciții a fost prezent chiar și președintele României, Klaus Iohannis. Zona este, însă, complet diferită de ce oferă pădurile din jurul Brașovului, mult mai potrivite pentru misiunile vânătorilor de munte.

Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite