A fost montată prima bornă kilometrică de pe viitoarea autostradă Timișoara-Belgrad. Pe acolo se va trece frontiera

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Experții au stabilit poziția viitorului Punct de Trecere a Frontierei de la Moravița, de pe autostrada care va lega Timișoara de Serbia. În acest moment ne aflăm încă în stadiul elaborării studiului de fezabilitate a autostrăzii.

Prima borna kilometrică pe A9 FOTO DRDP Timișoara
Prima borna kilometrică pe A9 FOTO DRDP Timișoara

Poziția viitorului Punct de Trecere a Frontierei de la Moravița, de pe autostrada A9 Timișoara – Moravița, a fost stabilită zilele trecute, la a doua reuniune a Grupului de lucru la nivel de experți.

Cu această ocazie, în locul unde va fi noua vama, aflată la o distanță de aproximativ 800 de metri de punctul de trecere Moravița-Vatin, a fost amplasată și o bornă kilometrică simbolică, pe care scrie, pe o parte “Highway Belgrad-Vitin. SRB”, iar pe cealaltă la “Highway Timișoara-Moravița. Me margini scrie “Km 0 al A9”.

Detaliile referitoare la conexiunea între autostrada Timișoara – Moravița și autostrada Belgrad – Vatin și stadiul celor două proiecte au fost discutate la întâlnirea care a avut loc la Moravița și la care au participat reprezentanți ai Ministerului Transporturilor și Infrastructurii, CNAIR, DRDP Timișoara, Autoritatea Vamală din România, Inspectoratul Teritorial al Poliției de Frontieră Timișoara, proiectantul desemnat pentru elaborarea studiului de fezabilitate – Search Corporation –, precum și reprezentanții Întreprinderii Publice a Drumurilor din Republica Serbia”, a transmis DRDP Timișoara.

Prima borna kilometrică pe A9 FOTO DRDP Timișoara
Prima borna kilometrică pe A9 FOTO DRDP Timișoara

În acest moment ne aflăm în stadiul elaborării studiului de fezabilitate, după care urmează să fie lansată licitaţia pentru proiectare şi execuţie.  

Ministrul Sorin Grindeanu declara că speră ca până la finalul anului 2023 să existe un câștigător. 

Tot în această etapă de elaborare a studiului de fezabilitate pentru obiectivul, în această perioadă se execută foraje pentru studiul geotehnic în zona localităților Liebling – Jebel.

Forajele sunt executate de echipele Formin SA în cadrul contractului derulat de firma Search Corporation.

Se lucrează și la foraje FOTO DRDP Timișoara
Se lucrează și la foraje FOTO DRDP Timișoara

Conform planului, traseul pentru autostrada A9 care va lega Timişoara-Moraviţa (frontiera cu Serbia) se desprinde din A1 în zona Remetea Mare, continuă în paralel cu centura Timişoara Sud până în zona Giroc, unde va fi realizat un drum de legătură cu această centură. De acolo, traseul merge spre sud, pe ruta Jebel - Opatiţa - Stamora Germană - Moraviţa, până la graniţa cu Serbia.    

Autostrada Timişoara-Moravita

Vecinii vor avea de făcut drumul între Belgrad, Pancevo, Vârşeţ şi Vatin.  

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite