Metoda Accidentul continuă să facă victime, deși este ultracunoscută. Percheziții ale polițiștilor

0
Publicat:

Deși este foarte veche și mediatizată, metoda de înșelăciune Accidentul continuă să facă victime. Polițiștii brașoveni au făcut percheziții în Constanța și Vaslui la țepari prin această metodă. 

Percheziții la „țepari” prin metoda „Accidentul” FOTO IPJ Brașov
Percheziții la „țepari” prin metoda „Accidentul” FOTO IPJ Brașov

Cu toate că metoda „Accidentul”, prin care infractorii caută să înșele persoane care nu sunt suficient de vigilente, a fost mediatizată foarte mult în ultimii ani, aceasta continuă să producă victime.

În dimineața zilei de 29 mai 2023, polițiștii brașoveni au efectuat 8 percheziții domiciliare în municipiul Constanța și în județul Vaslui, într-un dosar penal în care se efectuează cercetări cu privire la săvârșirea de infracțiuni de înșelăciune comise prin metoda „Accidentul”.

„Din cercetări a reieșit faptul că, în perioada februarie – aprilie 2023, mai multe persoane, din municipiul Constanța, prin utilizarea de calități mincinoase, ar fi indus și menținut în eroare mai multe persoane vârstnice din municipiul Brașov, cu privire la implicarea unor membrii de familie sau a unor cunoștințe apropiate, în accidente rutiere, în care au fost înregistrate victime, iar, în vederea identificării unei soluții de rezolvare amiabilă a dosarelor penale deschise ca urmare a accidentelor, este necesară plata unor sume de bani, către familiile victimelor, dar și pentru achitarea unor presupuse intervenții chirurgicale, cauzându-le persoanelor vătămate un prejudiciu total de aproximativ 225.000 de lei, 40.700 de euro, 790 USD și 300 de dolari canadieni”, a precizat comisar Florentina Manolache, purtător de cuvânt IPJ Brașov.

În continuare, urmează a fi puse în executare 8 mandate de aducere, iar persoanele depistate vor fi conduse la sediul unității de poliție, în vederea audierii acestora și clarificării stării de fapt.

​La activități au participat polițiști din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Brașov – Serviciul de Investigații Criminale și Serviciul Criminalistic, cu sprijinul polițiștilor din cadrul inspectoratelor de poliție județene Constanța și Vaslui – serviciile de investigații criminale, serviciile criminalistice, luptătorilor din cadrul serviciilor pentru acțiuni speciale Constanța și Vaslui, polițiștilor din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Constanța, precum și jandarmilor din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Constanța.

​De asemenea, acțiunea a beneficiat de sprijinul polițiștilor din cadrul Unității Teritoriale de Analiză a Informațiilor Brașov, precum și de suportul de specialitate al Direcției Operațiuni Speciale din cadrul Poliției Române.

Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite