Reglări de conturi între infractori în Hunedoara. Polițiștii au reținut zece tineri în urma unor razii

0
Publicat:

Polițiștii au descins la locuințele mai multor tineri din Hunedoara, implicați în comiterea unor infracțiuni grave. Zece persoane au fost reținute, în urma perchezițiilor.

Descinderi în Hunedoara la locuințele unor tineri. Foto: IPJ Hunedoara
Descinderi în Hunedoara la locuințele unor tineri. Foto: IPJ Hunedoara

Două găști rivale din care fac parte persoane cercetate și în trecut pentru infracțiuni de violență din Hunedoara au ajuns în atenția polițiștilor.

În urma unor percheziții în Hunedoara la care au participat zeci de poliţişti din cadrul Poliției Hunedoara, ai Serviciului de Investigații Criminale, ai Serviciului Criminalistic și Serviciului de Acțiuni Speciale 10 tineri au fost reținuți.

Reglări de conturi între infractori

Ancheta vizează comiterea de către unii dintre aceștia a unor infracțiuni de incendiere a două mașini, tulburarea ordinii publice, loviri sau alte violențe ori amenințare, fiind coordonată de procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Hunedoara

„Ultima faptă de natură penală ce face obiectul cauzei a fost comisă în noaptea de 14 mai 2023, în jurul orei 00:40, când Poliția Municipiului Hunedoara a fost sesizată telefonic cu privire la faptul că s-a produs un incendiu la un autoturism aflat în parcarea unui supermarket din Hunedoara. Patrula de ordine publică s-a deplasat la fața locului, unde a constatat faptul că la un autoturism parcat pe bulevardul Dacia, aparţinând unui bărbat de 32 de ani, din Hunedoara, s-a manifestat un incendiu care a fost lichidat de către pompierii Detașamentului Hunedoara, care au stabilit faptul că autoturismul – distrus în totalitate – a fost incendiat cu intenție”, a declarat Bogdan Nițu, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliție Județean Hunedoara.

Control judiciar pentru mașina incendiată

În locuințele percheziționate de polițiști au fost găsite și diferite cantități de substanţe vegetale (canabis), care au fost ridicate pentru expertizare. Astfel, cercetările vor fi extinse și cu privire la infracțiuni legate de traficul de droguri.

Tinerii reținuți pentru o perioadă de 24 de ore și plasați apoi sub control judiciar, în urma deciziei procurorului de caz au vârste cuprinse între 19 ani și 31 de ani. Printre ei se numără și un tânăr de 23 de ani, pus sub acuzare pentru incendierea mașinii unui rival.

„În urma administrării probatoriului, cel în cauză fost reținut pentru o perioadă de 24 de ore şi depus în Centru de Reţinere şi Arestare Preventivă Deva, iar ca urmare a prezentării acestuia în fața magistraţilor Parchetului de pe lângă Judecătoria Hunedoara, s-a dispus și față de acesta măsura preventivă controlului judiciar”, a informat reprezentantul IPJ Hunedoara.

Hunedoara



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite