Magazinul Clasei, ideea care i-a adus zilnic la școală pe copiii dintr-o comunitate săracă

0
Publicat:

La doi ani de la debut, Magazinul Clasei este un succes: sălile de clasă din Budila, o comunitate săracă din Brașov, sunt pline de copii, iar aceștia vin la școală cinci zile din cinci, în fiecare săptămână.

Copii la Magazinul Clasei din Budila FOTO Asociația Brașovul Altfel
Copii la Magazinul Clasei din Budila FOTO Asociația Brașovul Altfel

Magazinul Clasei de la școala din Budila (Brașov) a împlinit doi ani, ocazie cu care copii, părinți și profesori au sărbătorit alături de Asociația Eltera. Aniversarea le-a permis și părinților să se bucure de lucrurile oferite prin magazinul clasei.

Sărbătorim pentru că avem doi ani de la începutul proiectului Magazinul Clasei și sărbătorim împreună cu copiii și părinții acestora. La Magazinul Clasei, copiii își răscumpără strădania de a veni zilnic la școală, adică își folosesc punctele primite pentru fiecare zi de școală, cumpărându-și lucruri utile pentru ei sau pentru ceilalți din familie”, a explicat învățătoarea Elza Fejer.

La aniversarea a doi ani, Magazinul Clasei a venit cu o ofertă pentru părinți, cu obiecte pe care copiii nu le-au cumpărat până acum. La aniversarea de anul trecut, magazinul s-a transformat în mall-ul de la școală, deoarece se găseau și alte obiecte decât cele pe care le pot cumpăra copiii de obicei. Anul acesta, la mall au fost invitați și copiii.

O idee strălucită

Caty Roos, președintele Asociației Eltera, a fost persoana care a avut ideea Magazinului Clasei și a aplicat-o la școala din Budila, unde a găsit în Elza Fejer o dăscăliță entuziastă și extrem de apropiată de copii.

Eltera a venit cu ideea, este inima magazinului, dar vorbim despre o inițiativă, iar aceasta înseamnă că trebuie să adunăm cât mai mulți oameni împreună. Am început cu foarte puțini copii și foarte puține cadre didactice implicate, iar acum clasele sunt pline și toate doamnele învățătoare s-au alăturat și avem o grămadă de oameni care ni s-au alăturat”, a spus Caty Roos, președinta Asociației Eltera.

Ea le transmite tuturor să creadă în copii și să le ofere șansa la educație, deoarece numai așa România poate avea un viitor mai bun. Copiii care au fost la școală în fiecare zi au primit, pe lângă obiectele pe care și le-au putut cumpăra de la Magazinul Clasei, și premii speciale: medalii și trofee, alături de cadouri.

Elevii școlii din Budila primesc câte un punct pentru fiecare zi în care au fost toate orele la școală. Cei care strâng toate cele 5 puncte într-o săptămână le pot schimba pe obiecte aduse de la sponsori cum sunt rechizitele, îmbrăcămintea, încălțămintea, dar și jucării, dulciuri și alte produse care îi încântă pe cei mici.

Între cei care s-au alăturat proiectului se numără și Asociația Brașovul Altfel, al cărei președinte, Radu Paul, a strâns mai multe lucruri pe care le-a oferit Magazinului Clasei din Budila.

Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite