Laptele distribuit vineri în şcolile din Braşov nu conţine enterobacterii. Ambalajul de hârtie şi cornurile, pe lista suspecţilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Programnul Laptele şi Cornul a fost sistat în judeţul Braşov până la rezultatele finale ale analizelor.
Programnul Laptele şi Cornul a fost sistat în judeţul Braşov până la rezultatele finale ale analizelor.

Analizele preliminare arată că laptele care a fost împărţit vineri în şcolile din Braşov este conform cu standardele şi nu conţine enterobacterii.

Testul rapid a fost efectuat de Direcţia de Sănătate Publică, iar rezultatele au venit astăzi. Laptele nu conţine enterobacterii. Rezultatele testelor finale vor fi gata marţi. „Testul rapid a arătat că laptele nu conţine enterobacterii. Testele finale vor fi gata marţi“, a declarat Dorin Enache, directorul DSP Braşov.

Sunt analizate atât probe luate din lapte, dar şi din cornurile care au fost împărţite copiilor la şcoală. De ce se îmbolnăvesc totuşi copiii nimeni nu şite încă. Şi în cazul intoxicaţiilor de la Galaţi şi acum şi în cazul celor de la Braşov testele au arătat că laptele era conform standardelor. În plus a fost vorba de laptele de la două companii diferite. Suspecţi principali par a fi acum cutiile de hârtie care pot conţine pori ce permit aerului să pătrundă în interior şi să deterioreze laptele. Şi cornurile sunt supuse analizelor după ce trei dintre cei cinci copii intoxicaţi la Codlea au spus că nu au băut lapte, în schimb au mâncat cornul.

„Sincer, am o frustare că nu ştim de unde sunt aceste probleme. Şi colegii de la Direcţia Sanitar-Veterinară au constatat că nu sunt probleme cu laptele. Am cerut analize suplimentare pentru ambalaj, să vedem dacă de acolo sunt problemele. Fac apel prin intermediul dumneavoastră la profesori să verifice dacă ambalajul este deterioriat. Orice por şi depresurizarea ambalajului duce ca, în câteva ore, laptele să devină neconform. Am luat decizia sistării furnizării laptelui în şcoli”, ne-a declarat comisarul regional de la Protecţia Consumatorului, Sorin Susanu.

28 de copii au ajuns vineri la spital cu dureri abdominal, greaţă şi ameţeli după ce au consumat lapte şi corn la şcoală. Din fericire starea lor nu a fost gravă şi niciunul dintre copii nu a rămas internat.

Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite