28 de copii intoxicaţi probabil cu lapte la două şcoli din Codlea şi Braşov

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Copiii din Codlea au fost duşi pentru investigaţii mediale la Spitalul Municipal FOTO Adevărul
Copiii din Codlea au fost duşi pentru investigaţii mediale la Spitalul Municipal FOTO Adevărul

Cinci elevi de la Şcoala generală nr. 2 din Codlea şi alţi 16 de la de la Şcoala generală 31 din Triaj au acuzat astăzi simtome de toxiinfecţie alimentară după ce au băut lapte la şcoală.

16.00 „Am luat decizia de a suspenda programul de astăzi după masa şi inclusiv pentru ziua de luni, până când vom avea nişte rezultate în acest caz. Am încercat astăzi să iau legătura şi cu reprezentanţii Consiliului Judeţean Braşov şi într-un final am reuşit să vorbesc cu ei şi să le comunic că am luat această decizie şi au fost de acord cu suspendarea programului“, a spus Ariana Bucur.

Inspectoratul Şcolar a avertizat direcotrii din şcoli că laptele „e suspect” şi a informat părinţii de situaţia creată prin SMS.

14.35. Numărul copiilor intoxicaţi la Şcoala din Triaj a ajuns la 23. Toţi elevii au fost transportaţi la Spitalul de Boli Infecţioase din Braşov.

13.15. Inspectorii de la Protecţia Consumatorului sunt acum pe teren şi fac verificări la cele două şcoli unde s-au intoxicat copii. Se vor preleva probe pentru analize atât din lapte, dar acum suspecte sunt şi ambalajele, având în vedere că în ultima săptămână au fost inxicaţii la Galaţi şi acum şi Braşov, iar copiii au primit lapte de la două companii diferite.

„Avem echipe de control la ambele şcoli. Nu sunt probleme în ceea ce priveşte depozitarea. Sincer, am o frustare că nu ştim de unde sunt aceste probleme. Şi colegii de la Direcţia Sanitar-Veterinară au constatat că nu sunt probleme cu laptele. Am cerut analize suplimentare pentru ambalaj, să vedem dacă de acolo sunt problemele. Fac apel prin intermediul dumneavoastră la profesori să verifice dacă ambalajul este deterioriat. Orice por şi depresurizarea ambalajului duce ca, în câteva ore, laptele să devină neconform. Am luat decizia sistării furnizării laptelui în şcoli”, ne-a declarat comisarul regional de la Protecţia Consumatorului, Sorin Susanu.

12.45 La Şcoala 31 din Triaj sunt 16 copii care nu se simt bine. Ei sunt evaluaţi la faţa locului şi în funcţie de stare lor se va decide care dintre ei vor fi transferaţi la Spitalul de Boli Infecţioase din Braşov.

12.30 La Şcoala din Codlea, dar şi la şcoala din Triaj, laptele este furnizat de Dorna. La Braşov, licitaţia „Cornul şi lapte” organizată de Consiliul Judeţean Braşov de a fost câştigată de Ecolact Prahova, care a subcontractat către Olympus.
 

12.20 La Şcoala 31 sunt evaluaţi opt copii la această oră

12.00 Potrivit purtătorului de cuvânt al ISU Braşov, cpt. Ciprian Sfreja, la Codlea este vorba despre patru elevi, în vârstă de 9-10 ani, care acuză dureri abdominale şi stări de ameţeală, iar la Şcoala 31 sunt elevi de clasa a cincea. „La acest moment sunt evaluaţi la faţa locului”, a precizat Sfreja.

Contactat telefonic de newsbv.ro, primarul muncipiului Codlea, Cătălin Muntean, ne-a delcarat că a luat deja legătura cu directorul adjunct al şcolii, Rudolf Reckert, şi cu directorul spitalului municipal, dr. Claudia Coste, care a precizat că,  la această oră se fac investigaţiile medicale necesare pentru a afla cauzele simptomelor prezentate de elevi. „Ei au spus că au mâncat bomboane gumate, au mâncat sandvişurile de acasă şi au băut laptele de la şcoală”, a precizat Muntean.

„Copiii au stare generală bună, fără vărsături, fără scaune proaste. Vor fi ţinuţi sub observaţie. Patru dintre ei au fost perfuzaţi, preventiv”, a precizat directoarea Spitalului din Codlea, dr. Claudia Coste.

Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite