Jocurile sportive ale polițiștilor, pentru prima dată în România. Se desfășoară într-un loc de vis

0
0
Publicat:

Pentru prima dată, IPA Games se desfășoară în România. Baza sportivă de la Cheile Grădiștei nu numai că este una complexă și ultramodernă, dar se află într-un loc de o rară frumusețe.

IPA Games se desfășoară anul acesta la Cheile Grădiștei FOTO IPA Games
IPA Games se desfășoară anul acesta la Cheile Grădiștei FOTO IPA Games

A treia ediție a IPA Games – Jocurile Internaționale ale Polițiștilor – are loc între 19 și 24 mai, la Cheile Grădiștei. Baza sportivă modernă creată în superba stațiune montană din județul Brașov a făcut posibil ca România să găzduiască pentru prima dată jocurile sportive ale polițiștilor la care se vor desfășura 17 competiții în nouă discipline diferite.

Singura întrecere la care vor participa doar echipe masculine este cea de fotbal, pe lângă care avem întreceri de judo, tenis de masă, volei, baschet, șah, biatlon, tir și cros pe distanța de 5.000 de metri. Brașovul va fi reprezentat de patru polițiști care au avut rezultate deosebite în competițiile la care au mai participat.

La șah, polițiștii brașoveni vor fi reprezentați de fostul campion Iulian Sofronie.

Sunt Iulian Sofronie și reprezint IPA Brașov în competiția IPA Games ediția 2024, secțiunea șah. Sunt onorat să iau parte la această competiție și sper să aduc o medalie Brașovului, mai ales colegilor mei polițiști”, a spus fostul campion național la șah, care este și tatăl lui Vladimir Sofronie, copilul-minune al șahului românesc.

Chiar dacă este o specialistă a probelor de sprint, în special a celei de 100 de metri, Ilona Șocu va concura în cursa de 5.000 de metri.

Este foarte important că se desfășoară această competiție la noi. Este pentru prima dată când această competiție de nivel mondial se desfășoară la noi în țară și are loc chiar în județul Brașov, la noi acasă. Pentru această întrecere îmi doresc să obțin un loc cât mai bun, mai ales că eu nu sunt specializată pe probele de rezistență, probele mele favorite fiind cele de viteză, de 100 de metri și de 200 de metri, dar vreau să-mi depășesc limitele și să obțin un loc cât mai bun în clasament și la proba de 5.000 de metri” , a spus Ilona Șocu.

Polițista brașoveană va avea o concurență serioasă în colega ei, Florina Bran. La tenis de masă îi vom ține pumnii lui Marius Ilie. Festivitatea de deschidere a competiției de la Cheile Grădiștei are loc luni, de la ora 17:00, iar cele mai multe dintre întreceri vor debuta marți.

Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite