Fraudă la BAC dată de gol de RO-Alert. Unui candidat i-a sunat telefonul ascuns cu care intrase la examen

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un candidat din promoțiile anterioare avea telefonul asupra lui la proba la Limba română de la Bacalaureat. El a fost dat de gol de o alarmă RO-Alert, astfel că nu va mai putea da Bacul două sesiuni. 

SURSA fiipregatit.ro
SURSA fiipregatit.ro

Caracterizarea unui personaj din opera lui Liviu Rebreanu sau a lui Camil Petrescu a fost subiectul principal la proba de Limba română a Bacaluareatului, la profilul Uman. Cei de la profilul Real-Tehnologic au avut de făcut un eseu despre un text narativ din creația acelorași doi scriitori, iar candidații de la profilul real au avut un text la prima vedere din George Călinescu: „Ion Creangă. Viața și opera”. Elevii care au susținut prima probă la Colegiul Național Unirea s-au declarat mulțumiți de subiecte.

A fost foarte bine, chiar foarte bine pentru că am avut de ale și una dintre variante era chiar opera mea preferată. L-am ales pe Ion, din Liviu Rebreanu”, a spus unul dintre candidați.

Am ales Camil Petrescu pentru că mi s-a părut mai ușor de abordat”, a spus un alt absolvent.

A fost puțin emoționant, pentru că astăzi este și aniversarea mea, dar emoțiile au trecut și am fost nevoită să mă concentrez la examen. Am ales Liviu Rebreanu”, a spus o elevă născută chiar pe 26 iunie.

A fost bine. Am ales Liviu Rebreanu, chiar dacă îmi place foarte mult și Camil Petrescu, dar mi s-a părut că mi se potrivește mai bine și că sunt mai stăpână pe subiect”, a spus o altă absolventă.

FOTO Shutterstock
FOTO Shutterstock

În cele 14 centre de examen din județul Brașov s-au prezentat peste 99% dintre absolvenții care erau înscriși pentru susținerea Bacalaureatului. Mai exact, 2.990 de candidați din cei 3.017 înscriși au fost prezenți. Dintre aceștia, 2.835 provin din promoția curentă și 155 din promoții anterioare, iar unul a fost prins cu telefonul asupra lui.

Un singur candidat a fost eliminat, astăzi, din examen, fiind depistat cu telefonul mobil asupra sa, în timpul probei. Acesta provine din seriile anterioare și susținea examenul la Colegiul Tehnic Energetic ”Remus Răduleț” din Brașov. Candidatul a fost dat de gol că are telefonul de faptul că a sunat o alarmă RO-Alert. Acestui candidat i se va interzice participarea la următoarele două sesiuni ale examenului de bacalaureat”, a precizat Valentin Bucur, purtător de cuvânt ISU Brașov.

Examenul de Bacalaureat va continua marți, cu proba obligatorie a profilului, Matematică sau Istorie. Primele rezultate vor fi afișate în 3 iulie.

Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite