Bacalaureat 2023. Proba la Limba Română, sperietoare pentru 24 de elevi din Buzău VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Absolvenții de liceu au avut de susținut luni, 26 iunie 2023, testarea scrisă la Limba și Literatura Română. La ieșirea din sălile de examen, în majoritate, candidații s-au declarat mulțumiți de subiectele primite și speră la note mari.

La nivelul județului Buzău, doar 24 de candidați au absentat de la prima probă a Bacalaureatului 2023. Urmează, marți (27 iunie 2023) și miercuri (28 iunie 2023), încă două zile de foc pentru elevii de clasa a XII-a.

Luni dimineață, 26 iunie 2023, a avut loc prima scrisă a examenului de Bacalaureat, la Limba și Literatura Română. Ca în fiecare an, cele mai multe emoții au fost date de ultimul subiect.

Candidații au avut de realizat o caracterizare de personaj dintr-o operă la alegere aparținând lui Liviu Rebreanu sau Camil Petrescu. La ieșirea din sălile de examen, cei mai mulți dintre absolvenții de liceu spuneau că subiectele au fost abordabile.

Subiectele la proba de Limba Română de la Bacalaureat 2023 nu sunt diferite față de anii trecuți, ci sunt chiar previzibile și „aproape banale”, spune profesoara Mihaela Apetrei.

Despre subiectul III de la Real, respectiv un eseu despre particularitățile unui text narativ scris de Liviu Rebreanu sau de Camil Petrescu, Mihaela Apetrei spune: „Ca de fiecare dată, acesta se bazează pe memorare, ori pe inventarierea unor concepte și punerea lor în pagină, fără nicio provocare de analiză și sinteză pentru elevi”.

De la prima probă a Bacalaureatului 2023, dintr-un total de 2.417 elevi înscriși la examen în județul Buzău, au absentat 24 de candidați. Potrivit oficialilor din Inspectoratul Școlar, la nivelul județului, niciun candidat nu a fost eliminat din examen.

Absolvenții de clasa a XII-a se pregătesc acum pentru următoarele două probe, cea obligatorie a profilului, care este programată mâine, și cea la alegere, care va avea loc miercuri.

Pe data de 3 iulie 2023 vor fi afişate rezultatele la probele scrise, până la ora 12.00, iar apoi va avea loc depunerea contestaţiilor. Rezultatele finale, după rezolvarea contestaţiilor, vor fi afişate pe 7 iulie 2023.

Buzău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite