Milionarul chinez care a dat bacalaureatul pentru a 27-a oară a picat: „Mă gândeam eu”

0
Publicat:

Milionarul chinez care a susținut examenul de bacalaureat, "gaokao", pentru a 27-a oară nu a reușit nici de această dată să ia notă de trecere. Bărbatul se întreabă dacă va putea să îşi împlinească vreodată visul de a se înscrie la Universitatea Sichuan.

Milioanrul chinez nu a avut nocor nici a 27-a oară FOTO Profimedia
Milioanrul chinez nu a avut nocor nici a 27-a oară FOTO Profimedia

Lianh Shi poate fi însă mândru de reuşita sa pe plan social, după ce şi-a început cariera lucrând ca subaltern într-o uzină înainte de a-şi înfiinţa propria companie de materiale de construcţii, care se bucură de mare succes şi care l-a ajutat să devină milionar, informează AFP, citată de Agerpres.

Însă el are în continuare motive de frustrare: nu a obţinut o notă suficientă la "gaokao" pentru a se putea înscrie la prestigioasa Universitatea Sichuan, ce poartă numele provinciei sale natale din sud-vestul Chinei.

După ce a ratat acest examen pentru prima dată la vârsta de 16 ani, Liang Shi s-a încăpăţânat să se înscrie la bacalaureatul chinez - mereu în zadar - de aproape alte zece ori, înainte să fie nevoit să renunţe, întrucât atinsese limita de vârstă (25 de ani) impusă în epocă.

Imediat după ce limita de vârstă a fost anulată în 2001, el şi-a spus că avea o nouă şansă.

Luni de "viaţă de călugăr"

Şi a făcut în 2023 cea de-a 27-a sa încercare, marcată ca de fiecare dată de luni de "viaţă de călugăr": trezit zilnic în zori pentru a petrece 12 ore în faţa manualelor şcolare, fără alcool, fără distracţii şi chiar fără partide de mah-jong, jocul său preferat, alături de prietenii lui.

Vineri seară, la fel ca sute de mii de liceeni din provincia lui natală, Liang Shi s-a conectat pe internet pentru a vedea rezultatele. La fel au procedat şi mai mulţi jurnalişti, care urmăresc activitatea milionarului în fiecare an. Chiar înainte să îşi vadă punctajul obţinut, el a înţeles din privirile lor dezamăgite că a ratat încă o dată acest examen.

Rezultatul din acest an l-a făcut să aibă îndoieli. "Mă gândeam eu că nu voi avea un punctaj suficient pentru a intra la Universitatea Sichuan. Dar nu mă aşteptam ca punctajul meu să nu îmi permită să intru la nicio universitate, nici chiar la cele mai puţin bine cotate", a declarat el pentru AFP.

Îi vine greu să-și imagineze că va renunța

Până acum, el nu s-a simţit niciodată descurajat, anunţând imediat, în fiecare an, că urma să susţină acest examen în anul următor.

"Dacă nu văd cu adevărat nicio îmbunătăţire, îmi spun că poate nu merită să mai încerc. Am muncit cu adevărat din greu în fiecare zi. Nu ştiu, pentru moment, dacă voi încerca din nou să trec acest examen anul viitor", a adăugat Liang Shi, cu un aer obosit.

Pe de altă parte, milionarului chinez îi vine greu să îşi imagineze că va renunţa. "Dacă renunţ să mă mai prezint la gaokao, fiecare ceaşcă de ceai pe care o voi bea în restul vieţii mele va avea gustul unui regret", a spus el.

China



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite