Festivalul Zilele Culturale Maghiare „Ţara Bârsei”, sub semnul toleranței: 98 de evenimente în Braşov

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Asociația Maghiarilor din Esara Barsei - Egyesulet A Barcasagi Magyarsagert Brașov organizeaza in perioada 11-18 septembrie 2022 cea de-a XII-a ediție a Festivalului Zilele Culturale Maghiare din Brașov „Esara Barsei".

Festivalul include și o paradă a portului popular maghiar FOTO Arhivă Adevărul
Festivalul include și o paradă a portului popular maghiar FOTO Arhivă Adevărul

Asociația Maghiarilor din Țara Bârsei – Egyesület A Barcasági Magyarságért Brașov organizează în perioada 11-18 septembrie 2022 cea de-a XII-a ediție a Festivalului Zilele Culturale Maghiare din Brașov „Țara Bârsei”.

Festivalului Zilelor Culturale Maghiare din Braşov „Ţara Bârsei” cuprinde aproape 100 de evenimente în diferite locuri din Braşov. Festivalul va aduce anul acesta, ca noutate, o paradă a costumelor populare.

Evenimentul își propune să contribuie la diversificarea ofertei culturale a Brașovului, promovând diversitatea și pluridisciplinaritatea actului cultural sub egida toleranței, a deschiderii, a acceptării diferențelor și a respectului pentru cel de lângă noi.

O viață culturală fără contribuția minorităților naționale ar fi nefirească, Brașovul fiind oraşul care are potenţialul şi totodată responsabilitatea acestei interacțiuni culturale, pentru ca fiecare cetățean din comunitate să poată învăţa despre cultura proprie, dar şi despre a celor care locuiesc alături de el.

Opt zile de festival, 98 de evenimente

Festivalul Zilele Culturale Maghiare cuprinde anul acesta, pe parcursul a 8 zile, nu mai puţin 98 de activități culturale: concerte, spectacole, expoziții, prezentări de carte, activități sportive, degustări de vinuri și produse gastronomice, târg de meșteșuguri și produse tradiționale, dansuri populare, jocuri și concerte pentru copii.

Evenimentele se desfășoară în locuri diferite din oraş, cele mai importante fiind Piața Sfatului, Piața Sfântul Ioan şi Curtea Colegiului Naţional „Áprily Lajos”.

Programele sunt concepute pentru toate generațiile, atât pentru locuitorii orașului, cât și pentru turiștii aflați în perioada respectivă la Brașov, accesul fiind gratuit la marea majoritate a acestora.

La evenimentele organizate în cadrul festivalul este așteptată participare a câteva zeci de mii de oameni, atât din comunitățile maghiare din Transilvania, cât și din afara granițelor României. Se mizează și pe participarea la concerte și târguri și a etnicilor români, așa cum s-a întâmplat și la edițiile precedente.

Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite