Elevii brașoveni și-au desemnat „Profesorii Altfel”. Ce a contat în nominalizări și voturi

0
Publicat:

Profesorii pe care elevii îi plac cel mai mult au fost nominalizați și apoi votați în competiția „Profesorii Altfel” de la Brașov. Trei profesori, la tot atâtea categorii, au fost desemnați în 2024.

Diana Elena Păcurar, un „Profesor Altfel” FOTO Ioan Buciumar
Diana Elena Păcurar, un „Profesor Altfel” FOTO Ioan Buciumar

Au fost desemnați „Profesorii Altfel” ai Brașovului! În urma propunerilor elevilor și voturilor brașovenilor, trei dascăli din județul Brașov au fost premiați de Asociația Brașovul Altfel. Proiectul inițiat în 2023 de către Asociația Brașovul Altfel a avut în acest an și mai multe voturi pentru desemnarea câștigătorilor.

Am avut peste 2.400 de voturi exprimate. Nu pot să spun exact câți au fost elevi, dar, în general, sunt elevi, părinți și foarte rar alți profesori. Este important să-i scoatem în evidență pe acești oameni pentru că școala este, din punctul nostru de vedere, despre elevi și punem elevul în centrul sistemului de învățământ, iar atunci elevul trebuie să vină și să spună că îi place de un anumit profesor pentru că…, a explicat Radu Paul, președinte Asociația Brașovul Altfel.

Competiția a avut trei categorii la care au fost premiați profesorii: „Profesorul cu activitate extrașcolară”, „Profesorul cu mod interactiv de predare” și „Premiul special”.

Profesorii implicați, cu imaginație și apropiați de elevi au fost nominalizați

Ar fi mai multe de zis ca activități extrașcolare pe care le-am făcut, dar se numără printre ele cea numită Kronstadt Expres, prin care elevii mei au de făcut diverse misiuni în centrul Brașovului. Ei știu cât de amuzant a fost să se implice ca echipă, mai ales că nu au avut voie să își aleagă ei singuri echipa”, a declarat Diana Elena Păcurar, profesor de matematică Școala Profesională Germană Kronstadt, profesorul cu activitate extrașcolară, propus de elevi și ales prin vot.

Profesorul cu mod interactiv de predare a fost ales Nicolae Spiridon, care predă geografia la Colegiul Național Andrei Șaguna, iar premiul special a fost acordat profesoarei de logică Laura Tofan, de la Liceul Teoretic „Ioan Pascu” Codlea.

Profesorul Altfel este cel care, cumva, iese din obișnuitul pe care cu toții îl știm și care încearcă sa facă mai mult pentru elevi decât simpla predare, cumva încearcă să aibă un impact real asupra viitorului acelor copii. Eu l-aș fi propus pe profesorul Spiridon, deoarece are un mod aparte de a preda, se face foarte ușor plăcut de elevi și este foarte apropiat de noi”, a spus Andra Elena Gheorghe, vicepreședintele Consiliului Județean al Elevilor Brașov.

„Oamenii care ne formează”

Considerăm că este o ocazie numai bună să arătăm că profesorii nu sunt niște simpli oameni, ci sunt oamenii care ne formează, ne ajută și ne arată drumul corect care ne va forma viitorul”, a spus Andrei Eduard Naneș, unul dintre elevii care au făcut nominalizări.

Elevii spun că profesorul trebuie să fie foarte apropiat de ei, să vină la școală cu drag, să arate interes atât față de materia pe care o predă, cât și față de elevi și de viitorul lor sau de impactul pe care profesrul îl are în rândul elevilor.

Elevii care au propus profesorii câștigători au fost recompensați cu 1.000 de lei și bilete pentru întreaga echipă la un cinematograf din Brașov. Aceeași sumă în bani au primit-o și profesorii, care au primit în plus și trofeul competiției.

Braşov



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite