Detalii şocante ies la iveală în cazul morţii primarului din Jibert. De ce a fost lovit atât de brutal edilul

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Primarul Iancu Boeriu a fost omorât ca urmare a unui scandal la beţie
Primarul Iancu Boeriu a fost omorât ca urmare a unui scandal la beţie

Primele concluzii ale anchetei în cazul morţii primarului din Jibert au scos la iveală faptul că acesta a fost omorât în bătaie ca urmare a unui scandal spontan, izbucnit la beţie. Edilul a plecat de la spital, spunând că se simte bine, dar a murit acasă, după numai câteva zile

Ancheta desfăşurată în cazul morţii fostului primar din comuna braşoveană Jibert a scos la iveală câteva detalii incredibile. Mai întâi, primarul Iancu Boeriu, viceprimarul şi un consilier local au mers la ferma unuia dintre aceştia şi au petrecut împreună. 

Primarul liberal a mers, apoi, împreună cu consilierul local din acelaşi partid, vechi amic şi susţinător al său, acasă la acesta din urmă, unde cei doi au continuat petrecerea şi consumul de alcool. Altercaţia dintre cei doi nu a avut vreun motiv mai vechi de ranchiună sau alte cauze, ci doar o ceartă izbucnită pe moment, ca urmare a consumului de alcool. 

Consilierul local l-ar fi lovit pe primar, care a căzut la pământ. Foarte furios, consilierul i-ar mai fi dat câteva lovituri cu piciorul în stomac, care au dus la o leziune gravă, nedetectată la timp de către medici. Primarul a ajuns de urgenţă la Spitalul Judeţean Braşov, dar, pentru că a declarat că se simte bine, a fost externat şi a plecat acasă. 

Ajuns acasă, Iancu Boeriu a mai trăit doar câteva zile, dar urmările loviturilor primite au făcut ca acesta să-şi piardă viaţa. 

„În seara zilei de 24 martie, în jurul orei 23:00, în locuinţa inculpatului a avut loc o altercaţie între acesta şi victimă, în urma căreia inculpatul a lovit victima, iniţial, în zona feţei, a proiectat-o la pământ, ulterior aplicându-i două lovituri de mare intensitate în zona abdominală, care au avut ca urmare o rupere a intestinului. Din cauza faptului că nu a fost tratat la momentul potrivit, această leziune intestinală a condus la peritonită şi, într-o perioadă scurtă de timp, a provocat decesul”, a detaliat prim-procurorul Claudiu Sandu, purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Tribunalul Braşov. 

Inculpatul a fost reţinut pentru 24 de ore, după care a fost prezentat judecătorului de drepturi şi libertăţi, care a decis ca acesta să fie anchetat în stare de arest preventiv pentru următoarele 30 de zile. 

„Odată confirmată starea de fapt, organizaţia judeţeană a PNL Braşov a iniţiat demersurile de excludere din partid a inculpatului Gheorghe Buta, autorul regretabilei fapte. Decizia urmează a fi luată de forurile competente, imediat ce acestea se vor întruni statutar”, a transmis Ciprian Sterpu, purtătorul de cuvânt al PNL Braşov. 

Vă recomandăm să mai citiţi:

Instructor de dans din Braşov, sex cu minore. Fetele erau cursantele sale

Turbulenţe în industria de armament a României. A doua grevă din luna martie la uzina Carfil Braşov

Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite