Demers impresionat de promovare a României. Sute de studenți străini ajung de Halloween la Brașov și Râșnov

0
Publicat:

Aproximativ 800 de studenți din toată Europa vor petrece trei zile la Brașov și Râșnov, la evenimentul „Halloween in Transylvania”, organizat prin proiectul Erasmus+

800 de studenți din Europa vor vizita Castelul Bran la „Halloween in Transylvania” FOTO Adevărul
800 de studenți din Europa vor vizita Castelul Bran la „Halloween in Transylvania” FOTO Adevărul

La numai doi pași de Castelul lui Dracula, cum este cunoscut în Vest Castelul Bran, Brașovul și Râșnovul vor găzdui între 26 și 28 octombrie evenimentul „Halloweeen în Transylvania”.

Chiar dacă vorbim de o sărbătoare foarte puțin cunoscută în România până în urmă cu câțiva ani, când a fost importată din America, evenimentul de Halloween își propune să promoveze cultura și istoria națională în rândul tinerilor. Peste 800 de studenți din întreaga Europă vor petrece câteva zile în județul Brașov prin programul Erasmus +.

Organizatorii au pregătit un program plin de activități interesante, cu vizite la castelul Bran, cetatea Râşnov, Castelul Peleş. Studenții se vor putea bucura de ateliere participative şi de creație, tururi ghidate, vizionare de filme cu tematică de Halloween.

Evenimentul va fi marcat de o paradă a steagurilor ţărilor participante, care va avea loc duminică, 28 octombrie, între orele 12 şi 14 şi care va începe în Parcul Nicolae Titulescu şi se va încheia în Piaţa Sfatului din Brașov.

În primele două zile de „Halloween in Transylvania”, agenda include vizite la cele două castele, „Erasmus Generation Summit”, un eveniment care se va desfășura la Râșnov. Proiectul l-am realizat împreună cu Europe Direct Râșnov și am pornit de la ideea că trebuie să avem un mix de activități, încât să fie încântați toți participanții și să poată avea experiențe diverse”, a precizat Adrian Boldianu, managerul proiectului.

Între activitățile interesante pregătite pentru tineri sunt unele legate de tradițiile de Halloween, cum este atelierul de sculptat dovleci sau cel în care sacoșele vor fi pictate cu motive de Halloween.

Pentru că tinerii reprezintă viitorul, vor fi și ateliere unde vor putea afla mai multe despre importanța exprimării votului, în contextul în care anul viitor vor fi alegeri la nivel european. Vor există, însă, și workshop-uri de improvizație, physical thinking și din multe alte domenii.

Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite