Se cunosc primele zboruri de linie de la Brașov, operate de o companie românească. Ce destinații au fost alese

0
Publicat:

Compania Dan Air va opera zboruri de linie de la Brașov chiar din 15 iunie, ziua în care va fi inaugurat aeroportul. S-au anunțat opt zboruri pe săptămână, către destinații din Europa

Compania Dan Air va opera zboruri de linie de la Brașov FOTO Dan Air
Compania Dan Air va opera zboruri de linie de la Brașov FOTO Dan Air

Brașovul schimbă puțin titlul filmului „Dacă e marți, e Belgia” și anunță zboruri regulate spre Bruxelles în fiecare zi de miercuri. Compania românească Dan Air (fostă Just Us Air) a anunțat zborurile de linie pe care le va opera de pe Aeroportul Internațional Brașov Ghimbav.

Între zborurile anunțate se numără unul spre capitala Uniunii Europene, Bruxelles. De la Brașov se va zbura spre Belgia în fiecare zi de miercuri. Marți, compania Dan Air anunță un zbor dus-întors spre Barcelona. În prima zi lucrătoare din săptămână, de la Brașov se va zbura spre aeroportul Linate, din Milano.

Tot marți, dar de această dată și duminica, vor exista zboruri dus-întors spre Budapesta, în timp ce în zilele de joi, compania va opera zboruri spre două destinații din Germania, Nuremberg și Stuttgart. În zilele de vineri, Brașovul va fi legat de aeroportul Gatwick, din Londra, iar sâmbăta vor fi zboruri dus-întors la Munchen.

În cazul în care va exista cerere, Dan Air va suplimenta numărul de zboruri pe rutele cu pasageri mai mulți. Potrivit companiei, zborurile vor fi operate cu avioane de tip Airbus A320, care au o capacitate de 174 de locuri, dintre care 12 la clasa bussiness și 162 de scaune la clasa economic.

Până acum, avioanele companiei au fost utilizate exclusiv pentru alți operatori, însă firma a decis să opereze propriile rute regulate. Deocamdată, reprezentanții companiei nu au găsit timp pentru anunțul oficial al rutelor care vor fi operate de la Brașov, dar, potrivit lui Alexandru Anghel, directorul firmei care implementează proiectul aeroportului de la Brașov, anunțul va fi făcut în viitorul apropiat.

În viitorul apropiat vor fi disponibile și rezervările de bilete pentru rutele anunțate. Tot din luna iunie, Dan Air va opera și 12 rute din București, de pe Aeroportul Henri Coandă, spre 9 destinații din Europa și 3 din Orientul Mijlociu.

BraşovPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite