Un moldovean, printre victimele atacului terorist al Hamas din Israel

0
Publicat:

Un moldovean de 35 de ani, care se afla în Israel, în apropiere de Fâșia Gaza, se numără printre victimele atacului terorist comis de membrii mișcării islamiste Hamas. Vestea fost anunțată de responsabilii Ministerului moldovean de Externe.

Un moldovean se numără printre victimele din Israel. FOTO: Profimedia
Un moldovean se numără printre victimele din Israel. FOTO: Profimedia

,,Cu profundă tristețe, informăm că Ambasada Republicii Moldova din Israel a primit tragica veste a pierderii unui cetățean moldovean în vârstă de 35 de ani, acesta fiind una dintre victimele atacului terorist comis de către teroriștii infiltrați din Fâșia Gaza. Concetățeanul nostru activa în apropierea zonei de conflict”, au anunțat responsabilii Ministerului Afacerilor Externe și Integrării Europene (MAEIE), precizând că ,,menține contactul cu familia concetățeanului decedat și va oferi toată asistența necesară. Transmitem cele mai sincere condoleanțe familiei îndurerate în aceste momente dificile”.

Șeful diplomației moldovene condamnă atacurile teroriste 

Nicu Popescu, șeful diplomației moldovene, a reiterat că țara sa condamnă atacurile teroriste brutale ale Hamas.

,,Cu profundă tristețe, am primit vestea despre trecerea în neființă a unui cetățean moldovean în vârstă de 35 de ani, care muncea în Israel, în apropierea de Fâșia Gaza. El a devenit una dintre victimele atacului terorist desfășurat de către teroriștii care s-au infiltrat din Fâșie.Transmit cele mai sincere condoleanțe familiei îndurerate în aceste momente dificile. MAEIE menține contactul cu familia concetățeanului decedat și va oferi toată asistența necesară.Republica Moldova condamnă ferm atacurile teroriste brutale efectuate de Hamas. Suntem alături de Israel și poporul său în această perioadă dificilă”, a scris Nicu Popescu pe pagina sa de Facebook.

Potrivit datelor oficiale ale Ministerului Afacerilor Externe și Integrării Europene de la Chișinău, aproape 13.000 de cetățeni moldoveni se află în Israel, dar reprezentanții instituției admit că neoficial cifra este mai mare. 

MAEIE a instituit celula de criză în data de 8 octombrie, la scurt timp după ce Guvernul israelian a anunțat stare de război în țară, decizie luată în contextul atacului fără precedent lansat de mișcarea islamistă Hamas. 

Între timp, președinta Maia Sandu s-a arătat consternată de atacul cu rachete asupra Israelului, condamnând violența masivă contra civililor nevinovați.

,,Consternată de atacul în curs asupra Israelului, condamn violența masivă împotriva civililor nevinovați. Gândurile mele sunt cu cei din Israel și la toți cei care se apără împotriva acestor atacuri nemiloase @Isaac_Herzog”, a scris președinta Maia Sandu pe pagina sa de Twitter. 

Iar premierul Dorin Recean a anunțat că statul său este solidar cu Israel, subliniind că violența brutală împotriva oamenilor nevinovați trebuie să înceteze.

„Republica Moldova este solidară cu Israelul ca urmare a atacurilor masive asupra poporului israelian. Violența brutală împotriva civililor nevinovați trebuie să înceteze. În aceste momente dificile pentru poporul israelian, suntem uniți împotriva terorismului”, a scris prim-ministrul Dorin Recean pe pagina sa de Twitter. 

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite