Cristian Cioacă ar putea fi judecat la Braşov

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Elodia a dispărut acum mai bine de cinci ani. FOTOArhivă personală.
Elodia a dispărut acum mai bine de cinci ani. FOTOArhivă personală.

Potrivit legii orice proces penal se judecă în localitatea în care a comis fapta. În acest caz instanţele din Braşov sunt competente. Cristian Cioacă ar putea fi trimis în judecată săptămâna viitoare.

Cristian Cioacă este arestat de pe 5 decembrie, fiind acuzat de omor deosebit de grav.

După cinci ani de la dispariţia avocatei Elodia Ghinescu, timp în care criminaliştii au continuat cercetările şi strângerea de probe, Cioacă a fost arestat preventiv, în pofida lipsei cadavrului victimei.

Probele criminaliştilor, prelevate chiar din locuinţa Elodiei şi a lui Cristian Cioacă, îl indică pe poliţist responsabil de uciderea avocatei şi tranşarea acesteia. Probe de sânge - identificate cu un aparat special, Crime Light - prelevate de sub zugrăveala apartamentului (sechestrat de anchetatori după ce l-au pus sub acuzare pe Cioacă-n.r.) au fost expertizate, stabilindu-se că grupa sanguină aparţine Elodiei.

Între timp, printr-o hotărâre judecătorească, Elodia Ghinescu a fost declarată decedată. Femeia a dispărut de acasă la sfârşitul lunii august 2007.

Cioacă a picat poligraful

Poliţistul Cristian Cioacă a făcut mai mulţi paşi greşiţi care i-au determinat pe anchetatori să-l suspecteze.
Primul pas suspect de Cioacă după dispariţia Elodiei a fost să schimbe yala la apartament şi să ceară ca soţia să fie scoasă de la întreţinere.

Al doilea pas suspect este anunţarea dispariţiei Elodiei abia în 5 septembrie, la şase zile după dispariţie. Două zile mai târziu a reclamat o inundaţi în apartament, dar specialistului i s-a părut că robinetul a fost smuls intenţionat din perete. În schimb perdeaua de la duş fusese schimbată şi lipseau şi câteva prosoape. Cioacă a picat şi testul poligraf la mai multe întrebări cruciale.

Un alt semn de alarmă a fost dispariţia unui cuţit de bucătărie din locuinţă. La percheziţiile din septembrie 2007 anchetatorii au găsit mai multe urme de sânge în baie şi în dormitor. Locaţia stropilor i-a făcut pe anchetatori să creadă că Cioacă a lovit-o pe Elodia, iar acesta ar fi decedat, după ce în cădere s-ar fi lovit de un corp dur.

Şi în maşina lui Cioacă s-au găsit urme de sânge, iar analizele au arătat că este al Elodiei.
Au urmat apoi lucrurile găsite într-o râpă dintre Poiana Braşov şi Râşnov. O uniformă de poliţist, cutia de ceramică în care Elodia îşi ţinea bijuteriile, sticle de parfum de damă, reviste, mănuşi chirurgicale. Pe cămaşa de poliţist găsită în râpă apare AND-ul lui Cioacă.

BraşovPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite