Cioacă a picat testul poligraf, la întrebarea „Ai omorât-o pe Elodia?“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

La 20 septembrie 2007 (câteva zile după presupusa crimă), Cristian Cioacă a fost examinat de ofiţerul de poliţie - psiholog, Marius Florin Mihăilă din cadrul Institutului de Criminalistică din IGPR. Cioacă a fost conectat la un poligraf marca Lafayette LX 4000, după ce i s-a luat o declaraţie de consimţământ la examinarea poligraf, în cauza privind „Dispariţia cu suspiciune de omor, din data de 30.08.2007 a numitei Ghinescu Elo

Potrivit lumeajustiţiei.ro, pe baza diagramelor poligraf, specialistul criminalist a reţinut că la întrebările 4,7 şi 9, relevante cauzei, s-au „produs note specifice comportamentului simulat în traseele fiziologice (inervare neuromusculară la nivel toracic şi abdominal, bioelectric GSR, tensiune arterială) după cum urmează: modificari ale nivelulului de bază; creşteri în amplitudine şi durată a curbei bioelectrice; modificarea tensiunii arteriale”. Din acest motiv, procurorul Marius Iacob nu abandonează pista Cioacă în dosarul dispariţiei avocatei braşovene Elodia.

Facsimil test poligraf Cioaca

Potrivit aceleiaşi surse, cele 10 întrebări, la care Cioacă a fost supus în scopul de a se stabili dacă prezintă reacţii specifice unui comportament simulat, precum şi răspunsurile date de acesta au fost următoarele:

1. Te numeşti Cristi? - DA

2. Ai de gând să minţi la acest test referitor la acest caz? - NU

3. Te-ai gândit vreodată să omori pe cineva? - NU

4. Miercuri, 29.08.2007, tu ai omorât-o pe Ghinescu Elodia Marilena? - NU

5. Locuieşti în Arad? - NU

6. Înainte de 2004, ai rănit vreodată grav pe cineva în mod intenţionat? - NU

7. În noaptea de 29/30.08.2007, vie sau moartă, tu ai transportat-o undeva pe Ghinescu Elodia Marilena? - NU

8. Ai fost vreodată atât de nervos încât să vrei să omori pe cineva? - NU

9. Vie sau moartă, ştii unde este acum Ghinescu Elodia Marilena? - NU

10. Ai împlinit 40 de ani? - NU

În baza celor constatate, concluzia Raportului de constatare tehnico ştiinţifică nr. 67042 din 21.09.2007 a fost următoarea: „Pentru răspunsurile numitului Cioacă Constantin Cristian la întrebările relevante ale cauzei au fost evidenţiate reacţii specifice comportamentului simulat." Cu alte cuvinte, subiectul testului poligraf a minţit!, concluzionează lumeajustiţiei.ro.

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe brasov@adevarul.ro!

Pentru ultimele noutăţi din Braşov, click pe poza de mai jos:

logo ads
Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite