Cozi imense la telecabinele din Poiana Brașov. Reducerile promise, aproape imposibil de aplicat VIDEO

0
Publicat:

Ziua liberă cu ocazia anivevrsării Unirii Principatelor a transformat Miercurea brașovenilor într-o zi extrem de aglomerată în Poiana Brașov. Cozile la instalațiile de transport pe cablu, uriașe

Cozi uriașe le transportul pe cablu în Poiana Brașov FOTO Alex Ichim
Cozi uriașe le transportul pe cablu în Poiana Brașov FOTO Alex Ichim

Din acest sezon, Primăria Brașov a decis să le ofere localnicilor șansa practicării schiului la un preț redus, la jumătatea săptămânii. Astfel, brașovenii pot, pe baza actului de identitate, să plătească doar jumătate la transportul pe cablu din Poiana Brașov, în fiecare zi de miercuri.

Primăria a numit această zi „Miercurea brașovenilor”. Pentru că este la jumătatea săptămânii lucrătoare, miercurea nu este o zi foarte aglomerată, motiv pentru care și municipalitatea a ales această zi pentru ca localnicii să se poată bucura de domeniul schiabil.

Numai că, în această săptămână, ziua de miercuri coincide cu o zi liberă. În 24 Ianuarie aniversăm Unirea Principatelor și este o zi nelucrătoare, astfel că Poiana a fost luată cu asalt de brașoveni și nu numai. În asemenea condiții, cozile formate la instalațiile de transport pe cablu erau uriașe în Poiana Brașov, încă de miercuri dimineața.

Cu puțin înainte de prânz, sute de oameni așteptau să urce cu telecabina spre Vârful Postăvaru, de unde să poată coborî cu schiurile sau cu placa. Ca urmare, la rând se stătea mai bine de o jumătate de oră, așa cum se întâmplă în weekendurile aglomerate, când vin iubitori ai sporturilor de iarnă din toată țara.

Pentru că era atât de multă lume și s-au format cozi imense, au apărut și problemele la sistemul care le oferă brașovenilor reducerea de 50% din tariful practicat la transportul pe cablu. Plata se face, în cele mai multe cazuri, prin intermediul unei cartele cu puncte. Fiecare dintre telecabinele, telegondolele sau teleschiurile sistemului anulează un anumit număr de puncte de pe cartel.

În cazul brașovenilor, pentru că este miercuri, numărul de puncta anulate trebuie să fie jumătate din al celorlalți, așa cum prevede hotărârea de consiliu local de la finalul anului trecut.

După ninsorile de la finalul săptămânii trecute, în Poiana Brașov se schiază pe toate pârtiile, din vârful Masivului Postăvaru până la bazele aflate în stațiune.

Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite