Cel mai mare târg de Crăciun din istoria Brașovului, prea mic pentru numărul de vizitatori FOTO VIDEO

0
Publicat:

Chiar dacă Brașovul are cel mai mare târg de Crăciun din istoria sa, numărul vizitatorilor este atât de mare, încât se stă la cozi minute multe. Clătitele și vinul fiert sunt printre cele mai căutate la standuri.

Târgul de Crăciun de la Brașov merge cât se poate de bine FOTO Primăria Brașov
Târgul de Crăciun de la Brașov merge cât se poate de bine FOTO Primăria Brașov

Brașovul se bucură în acest an de cel mai mare târg de Crăciun din istoria sa. Cum și temperaturile au fost foarte ridicate, Piața Sfatului și zonele adiacente s-au umplut de mulțime, încât abia aveai loc să arunci un ac. Sâmbătă, 2 decembrie 2023, cum s-a lăsat întunericul, era imposibil să mai găsești un loc de parcare în centrul orașului.

Orașul are și cele mai multe luminițe de sărbători, iar localnicii și turiștii au dat buzna la bunătățile care abundă în căsuțele din Piața Sfatului: tot felul de preparate din porc, clătite, dulciuri, vin fiert și tradiționala turtă dulce, sub toate formele și culorile, încât cei mici cu greu se decid pe care să o ia cu ei.

Cu așa val de mulțime, singurul inconvenient era că pentru orice cumpărătură trebuia să stai la rând minute bune, uneori chiar zeci de minute. La final, însă, familia întreaga se poate bucura de o masă în aer liber în Piața Sfatului, în zona special amenajată de primărie.

Distracție în tot Centrul Istoric

Pe lângă bunătățile de la târg, cei prezenți în aceste zile la Brașov se pot distra de minune în compania artiștilor stradali, care atrag și ei mulțime de oameni care cântă și dansează împreună cu interpreții.

Chiar dacă mai avem trei săptămâni până la Crăciun, Brașovul simte sărbătorile prin toți porii și cei care au ales să vină aici în weekend nu au regretat.  

Chiar dacă până acum aven un târg de Crăciun fără zăpadă, au venit oameni foarte mulți, vremea e frumoasă și suntem mulțumiți de cum merge treaba. Dacă va fi la fel ca în aceste prime zile, va fi foarte bine”, spune una dintre comerciante.

Au venit foarte mulți turiști din țară, de prin diferite colțuri, dar sunt și mulți turiști străini care apreciază dulciurile noastre tradiționale românești. Avem cozonaci, cornulețe, biscuiți și turtă dulce”, spune o altă producătoare prezentă la târg.

Prețuri acceptabile și produse diverse

Nu lipsesc nici meșteșugarii, care au adus de la îmbrăcăminte de sezon făcută manual până la obiecte de artizanat, toate la mare căutare în rândul vizitatorilor târgului. în plus, anul acesta copiii au la dispoziție și un carusel, chiar lângă Casa Sfatului.

Prețurile au rămas asemănătoare cu cele de anul trecut: turta dulce este între 10 și 15 lei, un pahar de vin fiert 8-10 lei, la fel și țuica fiartă. Cei care vor și alte produse decât cele din târgul din Piața Sfatului au strada Republicii la dispoziție, unde găsesc restaurante, baruri, terase și tot felul de produse.

image
image
image
image
image
image
WhatsApp Image 2023 11 30 at 19 00 00 jpeg
Târgul de Crăciun, Piața Sfatului și strada Republicii FOTO Primăria Brașov
Târgul de Crăciun, Piața Sfatului și strada Republicii FOTO Primăria Brașov
Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite