Control judiciar pentru patru dintre polițiștii brașoveni de la Rutieră acuzați de luare și dare de mită

0
Publicat:

Patru dintre polițiștii brașoveni de la Rutieră cercetați într-un dosar de corupție au fost puși sub control judiciar de instanță. Pentru un al cincilea agent nu există probe că ar fi fost corupt.

Patru agenți brașoveni sunt sub control judiciar FOTO Adevărul
Patru agenți brașoveni sunt sub control judiciar FOTO Adevărul

Patru agenți de la Rutieră dintre cei cercetați de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Brașov și polițiștii de la Direcția Generală Anticorupție sunt suspectați de comiterea de infracţiuni de corupţie în legătură cu funcţiile publice deţinute.

Ca urmare, cei patru au fost puși sub control judiciar, iar una din obligațiile stabilite de instanță este aceea de a nu desfăşura activitatea de agent de poliţie rutieră în legătură cu care ar fi săvârşit faptele pentru care sunt cercetaţi. Procurorii au pus în mişcare acţiunea penală faţă de ei şi li s-a adus la cunoştinţă actul de inculpare, în prezenţa unui avocat.

Procurorii spun că, de la debutul acțiunii și până acum, pe lângă percheziții, au fost audiate 20 de persoane. Vineri au mai fost citate 8 persoane, inclusiv cele cercetate.

Miercuri, anchetatorii au efectuat 15 percheziții domiciliare în dosarul în care se fac cercetari pentru infracţiunile de luare de mită, dare de mită șpi abuz în serviciu dacă funcţionarul public a obţinut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit.

Cei patru polițiști sunt acuzați de procurori că nu ar fi aplicat prevederile Codului rutier și ar fi luat mită în schimbul acestei inacțiuni. Inițial, procurorii și polițiștii de la Direcția Generală Anticorupție acuzaseră încă un agent, însă împotriva acestui nu au existat probe, astfel că nu a fost pus sub control judiciar.

Reamintim că persoanele cercetate beneficiază de prezumţia de nevinovăţie până la momentul în care instanţa se pronunţă printr-o hotărâre judecătorească definitivă.

Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite