Percheziții la polițiștii de la Rutiera Brașov. Suspecții de corupție sunt duși deja la audieri

0
Publicat:

Șase polițiști din Codlea și Ghimbav sunt suspectați de corupție. Direcția Generală Anticorupție face percheziții acasă la aceștia, precum și la Biroul Rutier al Poliției Codlea

Șase polițiști de la Rutieră din Codlea și Ghimbav sunt suspectați de corupție FOTO Adevărul
Șase polițiști de la Rutieră din Codlea și Ghimbav sunt suspectați de corupție FOTO Adevărul

Un număr de 15 percheziții domiciliare la locuințele unor polițiști brașoveni au efectuat reprezentanți ai poliției judiciare din cadrul Direcției Generale Anticorupție – Serviciul Județean Anticorupție Covasna, sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Brașov. Una dintre percheziții a avut loc la sediul unei subunități de poliție.

Potrivit procurorilor brașoveni, sunt puse în executare un număr de 13 mandate de aducere a persoanelor implicate la sediul organului de urmărire penală. Șase polițiști brașoveni de la Serviciu Rutier sunt suspectați de infracțiuni de corupție și asimilate. Potrivit anchetatorilor, este vorba de luare de mită, dare de mită, trafic de influență, abuz în serviciu și fals intelectual.

Lucrătorii de poliție judiciară din cadrul SJA Covasna au fost delegați să efectueze activități de urmărire penală cu privire la faptul că, în perioada decembrie 2021 - ianuarie 2023, cei șase lucrători MAI ar fi pretins și primit, de la diverse persoane, sume de bani, bunuri și alte valori, pentru nu-și îndeplini atribuţiile de serviciu, respectiv pentru a nu aplica măsuri contravenționale la regimul circulației rutiere”, au precizat procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Brașov.

Activitatea se desfășoară cu sprijinul lucrătorilor din serviciile anticorupție din județele Argeș, Buzău, Brașov, Dâmbovița, Harghita, Sibiu, Prahova, precum și al Grupării de Jandarmi Mobile „Burebista” Brașov. În cauză s-a beneficiat de sprijinul de cadrul Structurii centrale a DGA și de cel al DOS Brașov - BOS Covasna, din cadrul IGPR.

Se fac 15 percheziţii, inclusiv la sediul unei instituții publice. Cercetările se efetuează într-un dosar înregistrat în anul 2021 și îi vizează pe 6 polițiști rutieri, dintre care 5 fac parte din cadrul Poliției Codlea și unul din cadrul Poliției Ghimbav. Faptele pentru care se fac cercetări sunt infracţiunile de luare de mită, dare de mită și abuz în serviciu dacă funcţionarul public a obţinut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit. O parte din percheziții sunt în curs și la sediul parchetului au fost aduse o parte dintre persoanele cercetate, dar urmează să fie aduse toate la finalul perchezițiilor”, a putut preciza până în acest moment prim procurorul Adrian Radu, purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Tribunalul Brașov.

Braşov


Ultimele știri
Cele mai citite

Partenerii noștri