Cele șase familii din Colonia „1 Mai” primesc materiale de construcții din rezervele de stat

0
Publicat:

Un incendiu izbucnit în 17 ianuarie în Colonia „1 Mai” din comuna brașoveană Vulcan a lăsat șase familii fără locuințe. Acestea primesc materiale de construcții din rezervele de stat

Șase familii au rămas fără locuință în urma unui incendiu FOTO Primăria Vulcan
Șase familii au rămas fără locuință în urma unui incendiu FOTO Primăria Vulcan

La jumătatea acestei luni, un incendiu a izbucnit în Colonia 1 Mai din comuna brașoveană Vulcan. În seara zilei de 16 ianuarie, șase familii din această localitate au dormit liniștite, în paturile lor, iar a doua zi dimineața nu mai aveau unde să locuiască, chiar la jumătatea iernii.

Deși atunci nu era foarte rece, în scurt timp a nins abundent în județul Brașov și frigul s-a instalat. Primăria și biserica din localitate au făcut apel la mila creștinească pentru ca oricine poate să ajute cele șase familii rămase fără un acoperiș deasupra capului. 17 persoane, între care 5 copii, dorm, de atunci, pe la cine apucă.

Primăria Comunei Vulcan sprijină familiile cu materiale de construcție, ajutându-i astfel să revină la o viaţă normală în cel mai scurt timp posibil. De asemenea, vă rugăm să veniţi şi dumneavoastră în ajutorul familiilor greu încercate în plină iarnă, cu donaţii de orice fel, orice ce ar putea să-i ajute la reconstrucția caselor si care să-i readucă la o viață cât mai normală”, suna apelul lansat de primarul comunei Vulcan, din care face parte și Colonia 1 Mai, a doua zi după incendiu.

Prefectul Brașovului și Administrația Națională a Rezervelor de Stat și Probleme Speciale au solicitat sprijin pentru familiile care nu au posibilitatea materială să-și refacă locuințele într-un timp scurt. Comitetul Național pentru Situații de Urgență nu a rămas rece la necazul prin care trec cele șase familii și a adoptat o hotărâre prin care să îi ajute pe oameni să revină cât mai curând în casele lor.

Se propune Guvernului României aprobarea scoaterii de la rezervele de stat a materialelor de construcții prevăzute în Anexa la prezenta hotărâre, necesare în procesul de înlăturare a efectelor incendiului produs în satul Colonia 1 Mai, comuna Vulcan, din județul Brașov, în data de 17.01.2023 și pentru asigurarea condițiilor de trai pentru populația afectată de la nivelul localității menționate”, se arată la art.1 al Hotărârii nr. 2 din 31.01.2023 a Comitetului Național pentru Situații de Urgență.

Astfel, cei 17 locuitori din Colonia 1 Mai vor putea fi mai liniștiți atât în ce privește modul în care vor petrece a doua jumătate a acestei ierni, cât și în ce privește starea locuințelor lor.

Braşov


Ultimele știri
Cele mai citite

Partenerii noștri