Pompierii din Neamţ, misiune maraton de circa 12 ore. Incendii dezastruoase în toiul iernii

0
0
În toiul iernii, câteva familii nu mai adăpost, casele fiidu-le mistuite de flăcări FOTO ISU Neamţ
În toiul iernii, câteva familii nu mai adăpost, casele fiidu-le mistuite de flăcări FOTO ISU Neamţ

Pompierii de la ISU Neamţ au avut numeroase intervenţii  dificile în ultimele zile. Un dintre ele a fost  un adevărat maraton din cauza condiţiilor meteo, durând 12 ore.

Zilele trecute au fost cu adevărat de „foc“ pentru cadrele de la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Petrodava Neamţ,

alarmele sunând continuu. Din fericire, nu au fost victime omeneşti în cele opt incendii petrecute în perioada sfârşitului de săptămână.

Grav este faptul că mai mai multe persoane au rămas fără locuinţă în toiul iernii, flăcările provocând pagube însemnate. În cazul a şapte dintre incendii, printre ele şi unul la un autoturism, cadrele ISU au stabili că ele au avut drept cauză scurtcircuitul electric, iar în celălalt o lumânare lăsătă aprinsă şi nesupravegheată. 

De menţionat că seria incidentelor nedorite a continuat şi astăzi,  21 decembrie, militarii intervenind la un incendiu ce se manifesta în balconul unui apartament de la etajul IV al unui bloc de pe strada General Dăscălescu din Piatra Neamţ. Focul a mistuit un uscător de haine şi rufele din interior, din cauza aparatului lăsat sub tensiune. 

Cele mai grele intervenţii au fost sâmbătă, 18 decembrie. În satul Văratec, pompierii au fost solicitaţi să intervină la o locuinţă, incendiul manifestându-se cu flacără deschisă în pod, cu posibilitatea propagării la o altă casă din aceeaşi gospodărie, dar şi la alte două din vecinătate. S-a reuşit evacuarea mai multor bunuri din interior, dar locuinţa a devenit inutilizabilă, după a ars acoperişul pe o suprafaţă de 250 de metri pătraţi. 

La ora 22.30, alarma s-a dat pentru o misiune în comuna Pânceşti, care avea să dureze aproximativ 12 ore. Au ars bunurile materiale din interiorul unei camere, o ladă frigorifică, tâmplărie şi aproximativ 100 de tone de plante furajere, aflate în apropierea casei. „Misiunea a fost de durată datorită cantităţii mari de furaje şi a condiţiilor meteo, vânt“, a comunicat ISU Neamţ. Tot un scurtcircuit a fost cauza

dezastrului. 

Vă mai recomandăm să citiţi: 

„Inginerii“ cu fonduri UE. Patroni şi firmele lor, inculpaţi de DNA pentru evaziune şi spălare de bani

Solidaritate admirabilă. Donare masivă de sânge pentru un fermier cu picioarele retezate într-un accident groaznic

Piatra Neamţ


Ultimele știri
Cele mai citite