Incendiu violent la un depozit de echipamente, maşini şi îngrăşăminte chimice din Târgu Mureş VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un incendiu de proporţii a izbucnit, duminică, la un depozit de echipamente electrice, autoturisme şi îngrăşăminte chimice de pe Strada Mureşului din Târgu Mureş.

Incendiu la Târgu Mureș FOTO: facebook/Victor Ursache
Incendiu la Târgu Mureș FOTO: facebook/Victor Ursache

UPDATE, ora 17.30: Peste 70 de pompieri militari au reuşit să localizeze, duminică, incendiul care a cuprins mai multe hale din Târgu Mureş, aceştia reuşind să evacueze şi o parte din materialele depozitate, printre care 15 tone de îngrăşământ NPK.

"Incendiul s-a manifestat pe o suprafaţă de peste 1.500 mp, din interiorul depozitelor fiind evacuate o parte din materialele depozitate printre care şi 15 tone de îngrăşământ NPK. La faţa locului au acţionat tehnică şi personal din cadrul ISU Mureş cu sprijin din partea ISU Harghita, Sibiu, Cluj şi Bistriţa-Năsăud, fiind operaţionalizate un total de 18 autospeciale cu un efectiv de peste 70 cadre militare. Incendiul este localizat, în aceste momente pompierii acţionând în continuare pentru identificarea şi lichidarea focarelor aprinse. Nu a fost necesară intervenţia echipajelor medicale", a precizat Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă "Horea" al judeţului Mureş.

Incendiul a fost anunţat, duminică, în jurul orei 13,00, iar datorită degajărilor mari de fum a fost emis un mesaj de avertizare prin intermediul sistemului RO-ALERT pentru locuitorii din zonă.

Din primele informaţii, în interior se aflau depozitate echipamente electrice, autoturisme şi îngrăşăminte, iar pompierilor militari li s-au alăturat şi două autospeciale de la Serviciul Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă.

UPDATE:  Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă "Horea" al judeţului Mureş a anunţat, duminică, că a fost emis un mesaj de avertizare prin intermediul sistemului RO-ALERT pentru locuitorii din Târgu Mureş din zona depozitelor care au fost cuprinse de un incendiu, pompierii solicitând sprijin şi din judeţele învecinate.

"Arderea se manifestă cu flacără deschisă şi degajări mari de fum pe o suprafaţă de aproximativ 1.000 mp. Pentru protecţia populaţiei aflată în proximitatea zonei de manifestare, a fost emis mesaj de avertizare prin intermediul sistemului RO-ALERT. Până la acest moment, de la nivelul ISU Mureş, au fost alocate şapte autospeciale de stingere, o autoscară, o autospecială de descarcerare, două ambulanţe SMURD. Totodată, în sprijin acţionează şi câte o autospecială de stingere de la ISU Cluj, ISU Sibiu, ISU Bistriţa-Năsăud şi ISU Harghita. La faţa locului sunt şi două autospeciale de la Serviciul Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă", a precizat ISU Mureş.

Incendiul a izbucnit, duminică la prânz, la un ansamblu de depozite de echipamente electrice, autoturisme şi îngrăşăminte chimice de pe Strada Mureşului.   

"Forţe şi mijloace din cadrul ISU Mureş intervin în aceste momente în municipiul Târgu Mureş, Strada Mureşului în urma producerii unui incendiu la un ansamblu de depozite. Din primele informaţii în interior se află depozitate echipamente electrice, autoturisme şi un depozit de îngrăşăminte. Incendiul se manifestă pe o suprafaţă de peste 1.000 mp. În aceste momente se acţionează pentru localizarea focarelor concomitent cu evacuarea materialelor depozitate", a anunţat Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă "Horea" al judeţului Mureş.

Târgu-Mureş



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite