Cârnatul de o jumătate de metru şi berea la litru, atracţiile Oktoberfest. Festivalul aduce 10 milioane de euro Braşovului. Preţurile sunt pentru toate buzunarele

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Oktoberfest, cel mai mare festival de bere din România începe joi 3 septembrie şi se va încheia în 13 septembrie. Turiştii şi braşovenii sunt aşteptaţi zinic cu bere rece, preparate româneşti şi bavareze, muzică bună, dar şi mii de premii. Intrarea este liberă.

Noutăţile acestui an în materie culinară vor fi cârnatul bavarez XXL de 58 de cm aşezat într-o baghetă de 50 de cm, dar şi berea la litru care se va servi la halbă. Cârnatul este picant sau cu caşcaval şi va costa 16, respectiv 17 lei. Berea la litru va costa 9 lei, iar cea la pahar de 400 de ml va fi 4,5 lei. Nu vor lipsi nici covrigii bavarezi. Cei normal, de 100 de grame va costa 3,5 lei, iar cel uriaş de 250 de grame va fi 8 lei. Vizitatorii se vor mai putea delecta şi cu mici, ciolan, pastramă, carne la grătar şi pentru prima dată pui la rotisor. Tot o premieră este şi căsuţa bavareză unde se vor servi numai preparat germane. O noutate este şi salata de cartofi comandată special din Germania.

O altă premieră a acestui an este şi proiectul Citizens. Irene Nemeth, un bine cunoscut designer din Austria a creat 12 cetăţeni care vor veni la festival.  Printre ei se numără Dracula, Peter Maffay, June braşovean, perechi româneşti, săseşti şi maghiare. Pentru că Braşovul este un oraş multicultural.

Parada tradiţională deschide festivalul

Cortul din acest an a fost deja ridicat, are 3800 de metri pătraţi şi o capacitate de 5000 de persoane la mese. Pentru prima dată va avea uşi, şi când se va umple, aceastea vor fi închise pentru a evita aglomeraţia excesivă. Nu trebuie să vă speriaţi pentru că sunt disponibile alte 5000 de locuri în aer liber. Festivalul va fi şi în acest an pe arena Liceului Sportiv.

Festivalul începe joi 3 septembrie cu parada tradiţională a trăsurilor. Anul acesta vor fi 14 la număr plus încă două mai mici cu ponei, special pentru copii. În faţa trăsurilor va merge cu cart al cărui pilot va purta ciocanul cu care se va da cepul primului butoi cu bere. Parada va urma traseul: Primărie –Bulevardul N Iorga- Sens giratoriu Aro – Mureşenilor, Poarta Schei – Liceul Sportiv. Ea va fi însoţită de două fanfare.

Muzică bună, concursuri şi mii de premii

Herr Schurly, cel mai mare fan Oktoberfest vine din nou la Braşov. Este austriac, iar casa lui este un muzeu dedicat Oktoberfest-ului. Nu a lipsit de la nici o ediţie de la Munchen, din 1986. Festivalul de la Braşov are şi două mascote de 2,5 metri pe Unchiul Hans şi Cerbul Cornel.

Din program nu vor lipsi formaţiile emblematice ale distracţiei bavareze: Aalbachtal Expres, Rocky 5, Klaudia und die Burzenland Party Band, DJ Edelweiss, Trupa 6 dar şi mulţi alţii.

Lanţul cu bere se va face şi anul acesta în 12 septembrie. Va porni de la Berăria Ciucaş de pe Postăvarului, până la cortul de la Liceul Sportiv. Halbele vor fi date din mână în mână printr-un lanţ uman impresionant. Şi ca lungime şi ca îndemânare.

Nu vor lipsi nici concursurile deja celebre Miss Oktoberfest şi Regele Oktoberfest care la încoronare va primi un dozator de bere direct acasă care va fi alimentat timp de o lună.

Festivalul aduce milioane de euro la Braşov

Oktoberfest este cel mai mare festival de bere din România şi a atras în fiecare an tot mai mulţi turişti la Braşov. Anul trecut au fost 280.000 de vizitatori, iar acum se aşteaptă 300.000. În plus aduce venituri uriaşe oraşului. „Toate camerele la hoteluri sunt ocupate în acest moment. Anul trecut turiştii veniţi la festival au cheltuit 8 milioane de euro, fără să socotim ce au consumat la Oktoberfest. Anul acestea ne aşteptăm la venituri de 10-12 milioane de euro. Oktoberfest nu este doar un festival de bere ci un spirit care nu face decât să ajute Braşovului. Aşteptă, turişti din toată Europa, dar avem anunţat chiar şi un grup din Australia“, a spus Cristian Macedonschi, unul dintre organizatorii festivalului.

Oktoberfest
Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite