Când doi români se ceartă, al treilea fură. Cum furau un bărbat și soția sa la casele self checkout

0
Publicat:

Un brașovean și soția sa cumpărau boxe de mii de lei și plăteau sume derizorii pentru că schimbau etichetele cu cod de bare la casele self checkout ale unui lanț de magazine.

Case self checkout FOTO tekio web site
Case self checkout FOTO tekio web site

Un scandal artificial ținea primele pagini din România la începutul acestui an. Un lanț de magazine a renunțat la casele de marcat cu angajați și a trecut la case de marcat self checkout. Țara a fost împărțită în două, pro și contra acestora, iar fiecare dintre părți venea cu propriile argumente.

În timp ce românii se certau, exista, însă, și o categorie care nu se gândea dacă e mai bine cu angajați sau fără, ci cum să profite de această nouă situație, cu case de marcat fără angajați. Nu a durat prea mult și infractorii au găsit soluția de a păcăli magazinele, deși era vorba de o soluție mult mai veche adoptată de români la începutul anilor 1990, însă nu acasă, ci în Vest.

Luni, 29 mai, oamenii legii au fost sesizați de către angajatul unei firme din Brașov, cu privire la faptul că, în jurul orei 17:15, a surprins două persoane care ar fi sustras o boxă audio, în valoare de aproximativ 3.500 lei, din interiorul magazinului. De fapt, cele două persoane plătiseră un alt produs, mult mai ieftin, dar ieșiseră cu boxa, profitând de faptul că la casele self checkout nu sunt verificați.

Descopriți de paznic

Un echipaj de poliţie s-a deplasat în cel mai scurt timp la faţa locului şi a procedat la identificarea persoanelor bănuite, respectiv un bărbat, în vârstă de 42 de ani, din municipiul Braşov, şi soţia acestuia, în vârstă de 40 de ani. Cei doi au fost conduși la Secția 3 Poliție, unde au fost audiați.

Astfel, a reieșit că „cei doi s-ar fi deplasat la magazinul respectiv atât în zilele de 21, cât şi 28 mai, ar fi luat boxe în valoare de peste 1.600 lei, pe care ar fi aplicat eticheta cu codul de bare aferentă altui produs, de o valoare mult mai mică, după care s-ar fi deplasat la casele de marcat tip self checkout, achitând sume net inferioare celor reale”, după cum s-a consemnat în raportul IPJ.

În aceeaşi manieră ar fi procedat şi în data de 29 mai, „când au fost surprinşi de agenţii de securitate ai magazinului, bărbatul lovindu-l pe unul dintre aceştia pentru a-şi asigura scăparea, moment în care i-a distrus şi ochelarii pe care îi purta la acel moment”.

Poliţiştii au dispus reţinerea acestora pentru o perioadă de 24 de ore, cu trei capete de acuzare: „furt”, „lovirea sau alte violenţe” şi „distrugerea”.

Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite