Brașov va avea cel mai mare târg de Crăciun din istoria sa, în plină criză energetică

0
Publicat:

Brașovul va organiza cel mai mare târg de Crăciun din istoria orașului. În 60 de căsuțe, producători, meșteșugari și comercianți îi vor aștepta pe vizitatori să se bucure de magia Sărbătorilor de iarnă.

Bradul de Crăciun a sosit deja în Piața Sfatului din Brașov FOTO Primăria Brașov
Bradul de Crăciun a sosit deja în Piața Sfatului din Brașov FOTO Primăria Brașov

Deși mai toate țările și orașele lumii se gândesc cum să facă economie, în special de energie, Brașovul pregătește cel mai mare târg de Crăciun pe care l-a găzduit vreodată. Primăria a anunțat că 60 de producători, meșteșugari și comercianți vor avea căsuțe în Piața Sfatului, iar brașovenii și turiștii se vor putea bucura de toate produsele tradiționale și nu numai.

Nu va fi doar cel mai mare târg de Crăciun, ci și cel cu cea mai mare durată. Dacă până acum luminițele din bradul din Piața Sfatului se aprindeau în 6 decembrie de Moș Nicolae, de această dată Brașovul a luat exemplul altor orașe transilvănene și va inaugura târgul de Crăciun încă din 30 noiembrie, cu un concert de colinde susținut de artiștii Operei Brașov.

Din 30 noiembrie, 60 de producători, meșteșugari, artizani și comercianți îi vor întâmpina pe brașoveni și turiști la Târgul de Crăciun. Vom avea plăcinte brașovene, coapte pe lespede, castane coapte, jumări și untură pe pâine, caltaboși și cârnați, ceai, vin și țuică fiartă, turtă dulce. De asemenea, vizitatorii târgului vor putea să cumpere decorațiuni și ornamente de Crăciun, șosete și mănuși de lână împletită și haine din lână împâslită. Prietenii noștri din Nürnberg vor aduce vin fiert Christkindles Glühwein, cârnăciori de Nürnberg în chiflă, turtă dulce și ciocolată inscripționată cu Brașov și Nürnberg”, a anunțat Flavia Boghiu, viceprimarul municipiului Brașov.

Orașul german Nürnberg este înfrățit cu Brașovul și cele două localități au derulat, de-a lungul timpului, numeroase activități împreună. De această dată, germanii au ales să fie prezenți și la târgul de Crăciun din Piața Sfatului.

Pentru ca vizitatorilor târgului să le fie mai ușor să găsească ce își doresc, Piața Sfatului va fi împărțită în trei zone. În prima, situată între Casa Sfatului și fântâna arteziană, vor fi 16 căsuțe cu produse alimentare ambalate. Între Casa Sfatului și catedrala ortodoxă vor fi 20 de căsuțe cu produse alimentare preparate la fața locului, iar cea mai mare parte, între strada Republicii și Apollonia Hirscher, vor fi 24 de căsuțe cu produse meșteșugărești și tradiționale.

Târgul din Piața Sfatului se va închide în 3 ianuarie 2023, însă acesta nu va fi singurul din oraș, de această dată. În Piața Sfântul Ioan, unde este și patinoarul, vor fi amplasate 5 rulote food-truck. În Piața Unirii va fi o căsuță pentru vânzarea de produse alimentare ambalate. În Parcul Tractorul va fi o căsuță cu produse alimentare preparate la fața locului.

În Piața Sfatului vor fi concerte de colinde, spectacole realizate de copii, coruri, școli de muzică și dans. Moș Crăciun va veni în fiecare seară să se întâlnească cu cei mici, în perioada 17 – 23 decembrie a.c., între orele 17.00 și 20.00, la Căsuța moșului. În acest an, în Piața Sfatului a fost deja împodobit un brad de 57 de ani, înalt de 20 de metri.

Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite