Târgul de Crăciun Bucureşti se deschide pe 20 noiembrie, în Piața Constituției

0
Publicat:

Târgul de Crăciun din Bucureşti se va deschide în acest an pe data de 20 noiembrie, în Piaţa Constituției, a anunţat, duminică, Primăria Municipiului București. Printre atracții se numără concertele live, Căsuța lui Moș Crăciun, patinoarul, caruselul și roata panoramică.

Târgul de Crăciun din Bucureşti, Piaţa Constituţiei, în 2018.
Târgul de Crăciun din București se va deschide pe 20 noiembrie. Foto: Inquam Photos/ Octav Ganea

Târgul organizat de Primăria Capitalei, prin ARCUB şi PROEDUS - Centrul de Proiecte Educaţionale şi Sportive Bucureşti, alături de CREART - Centrul de Creaţie, Artă şi Tradiţie al Municipiului Bucureşti, va fi deschis zilnic până pe 26 decembrie, iar accesul vizitatorilor este gratuit. 

În acest an vă așteptăm cu peste 70 de căsuțe din lemn de unde puteti alege cadouri specifice sarbătorilor de iarnă, jucării, suveniruri tradiționale și produse alimentare, dar și cu spatii pentru activități și jocuri interactive pentru copii, concerte live în cadrul cărora vor cânta coruri de la Palatul National al Copiilor și Opera Comică pentru Copii, dar și artiști”, se arată în postarea publicată pe Facebook de Primăria Capitalei. 

Copiii se vor bucura de spații dedicate activităților și jocurilor interactive, iar la Căsuţa lui Moş Crăciun aceștia vor fi întâmpinați de spiriduşi, vor putea vorbi cu Moş Crăciun şi îşi pot face poze. 

Atmosfera festivă din Piaţa Constituţiei este completată de un brad de mari dimensiuni. În spaţiul Târgului de Crăciun Bucureşti va fi amenajat, de asemenea, un patinoar de peste 30 de metri lungime şi 20 de metri lăţime, un carusel şi o roată panoramică, înaltă de aproape 40 de metri”, au transmis organizatorii. 

Programul artistic 

Pe scenă, care va fi amplasată în faţa Palatului Parlamentului, vor urca coruri de la Palatul Naţional al Copiilor şi Opera Comică pentru copii, artişti şi grupuri vocale ale unor lăcaşuri de cult religios şi instituţii ce promovează creaţia românească tradiţională. 

În afară de colinde și cântece tradiționale, se vor desfășura și spectacole de datini și obiceiuri prezentate de ansambluri folclorice din diverse zone ale țării. 

Calendarul programului artistic cuprinde următoarele perioade: 30 noiembrie - 4 decembrie, 6 decembrie, 9 - 11 decembrie, 16 - 18 decembrie şi 23 - 26 decembrie 

Târgul de Crăciun București va fi deschis până pe 26 decembrie, de luni până vineri între orele 12:00-23:00, iar sâmbăta și duminica intre orele 10:00-23:00. 

Programul complet al evenimentului va fi disponibil în scurt timp pe pmb.ro, arcub.ro, proedus.ro, creart.ro. 

Pentru o bună desfășurare, în perioada 20 noiembrie – 26 decembrie 2022, traficul rutier va fi restricţionat pe banda 1 de circulaţie din segmentul inelului Pieţei Constituţiei. 

În zona Pieței Constituției vor fi amplasate, în perioada 19 noiembrie- 27 decembrie, trei treceri pietonale temporare: două treceri pentru pietoni pe breteaua dinspre Calea 13 Septembrie, în zona Ministerului Mediului şi o trecere pentru pietoni dinspre Bulevardul Unirii, pe latura aferentă Ministerului de Finanţe. 

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite